BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Baykal'dan şaşırtan Tekin çıkışı

Gürsel Tekin'in "Garanti niye olsun? Belki başka bir yer olabilir" sözlerini muhatabı işte bu sözlerle değerlendirdi.

Abone ol

Gürsel Tekin'in Baykal'ın adaylığıyla ilgili olarak "Garanti niye olsun? Belki başka bir yer olabilir" sözleri kamuoyunda ve partide şaşkınlık yarattı. 

ONLAR NASIL UYGUN GÖRÜRSE

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin'in, adaylığıyla ilgili sözlerini eski Genel Başkan Deniz Baykal, "Kendimiz partimize, örgütümüze emanet ettik. Onlar nasıl uygun görürlerse öyle olur" sözleriyle değerlendirdi.

Seçim çalışmaları için Antalya'da bulunan CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal, 66 milletvekili aday adayıyla bir araya geldi. CHP il binasında gerçekleştirilen toplantının ardından Kepez ve Döşemealtı ilçe teşkilatlarını ziyaret eden Deniz Baykal, partililere seçim süreci hakkında bilgi verdi.

Tekin ne demişti?
CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, bir televizyon programında Antalya'dan 1'inci sıra adayı olmasına kesin gözüyle bakılan Baykal'ın milletvekili adaylığı için, "Vallahi garanti diye bir şey yok. Garanti niye olsun? Belki başka bir yer olabilir." demişti.

Döşemealtı ilçe binasında bir gazetecinin, 'Gürsel Tekin'in adaylıkla ilgili açıklamalarını nasıl değerlendiriyorsunuz? diye sorması üzerine Baykal, 'Görüyorsun bizim anlayışımız ne. Kafamızda ne var? İçimizde ne var? Ne konuşuyoruz? Yani bizim gündemimizi bu." diye cevap verdi.

PARTİ BİLİR ÖRGÜT BİLİR

Adaylık tartışmalarını da partinin bileceği bir iş olduğunu ifade eden Baykal, "Adaylık tartışmalarını, parti bilir, örgüt bilir. Seçmen bilir, vatandaş bilir. Hepimiz kendimizi partimize, örgütümüze emanet ettik. Onlar nasıl uygun görürlerse öyle olur. Öyle telaş yok." diye konuştu.

Parti içi tartışmalarla meşgul olmadıklarını ifade eden Baykal, bir birlerini eleştirme peşinde olmadıklarını belirtti. Bir birleri hakkında söz söyleme gibi bir çabalarının olmadığını söyleyen Baykal, "Kendi işimize bakıyoruz. Haydi, bakalım haydi." dedi.

"ARKAMIZDA SANCILI BİR DÖNEM BIRAKTIK"

Partililere çalışmalar hakkında bilgi veren Baykal, arkalarında sancılı bir dönem olduğunu ifade etti. Arkalarındaki bu sancılı dönemi geride bıraktıklarını kaydeden Baykal, "Arkamızda sancılı bir dönem var. Biliyorum. Ama onu bilerek söylüyorum. Elbette herkesin hakkıdır. İddiasıdır o yaşanır. Çekişme talep, iddia. Sonra bir gelişme oldu. Bir baktık nedir? O konuda herkes doğru bilgilensin istedim. Bende o bilgilendirmeyi yaptım. Arkadaşlarımda gördüler. Tamam bitti. Hadi işimize devam. Çok güzel bir hava var. Bu daha güzel olacak" diye konuştu.