BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Berfo Nine'yi umutlandıracak iddia!

1980 darbesinde gözaltında kaybolan Cemil Kırbayır soruşturmasında ifade veren polisler: Kırbayır ölmedi yaşıyor olmalı.

Abone ol

13 Eylül 1980'de gözaltına alınan ve bir daha kendisinden haber alınamayan Cemil Kırbayır'ın akıbetini araştıran TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu, dün Kars'ta Kırbayır'ı gözaltına alan yedi polisi dinledi.

Polislere göre MİT tarafından ifadesi alınan Kırbayır hâlâ hayatta. Çalışmalarını gizli yürütme kararı alan komisyon, darbeden bir gün sonra Cemil Kırbayır'ı evinden alarak sıkıyönetim kuvvetlerine teslim eden dönemin Kars Siyasî Şube Şefi M.H ve beraberindeki altı polisin ifadesine başvurdu.

Komisyon, daha önce Kırbayır'ı gören son kişi olduğu iddia edilen Fevzi Çelik'in ifadesini başvurmuş, Çelik "Kırbayır'ı emniyetin 3. katından aşağı attılar" iddiasında bulunmuştu.

Komisyon dün polislere Kırbayır'ın pencereden atılıp atılmadığını sordu. Alınan bilgiye göre polisler, "Biz tutukladık, sorgusunu ise MİT yaptı. Emniyetin üçüncü katından atılmadı. Yaşadığını düşünüyoruz" dedi.