BIST 10.192
DOLAR 32,38
EURO 34,77
ALTIN 2.406,41
HABER /  GÜNCEL

Yalçın Akdoğan'dan flaş IŞİD açıklaması

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, çzüm süreci ve IŞİD'e karşı operasyona ilişkin açıklamalrda bulundu.

Abone ol

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan IŞİD'e düzenlenen hava operasyonlarıyla ilgili olarak açıklamalarda bulundu.

Akdoğan şöyle konuştu:

''HAVADAN BOMBALAMAKLA OLACAK İŞ DEĞİL''

''Bu havadan bombalamakla olacak iş değil. Bugüne kadar yapılması gereken şeyler Suriye'de yapılmadı. Türkiye'nin terörle mücadele konusunda tavrı nettir. Her türlü işbirliğine de açıktır.''

''BU ÇOK BÜYÜK BİR NANKÖRLÜK''

''Bir vekilin taş atması.. Bu nasıl iş? Siz mehmetçiği taşlayacaksınız... Bu çok büyük bir nankörlüktür. 140 bin kürdü kabul etmiş, kapınızı açmışsınız ama içeride birileri habire gerilim üretiyor. Bunlar sürecin ruhuna uymuyor.''

''TÜRKİYE'NİN IŞİD'E KARŞI TUTUMU ÇOK ÖNCEDEN BELLİYDİ''

Türkiye'nin IŞİD'e karşı tutumu çok öncesinden belliydi. Yani daha önceki yıllarda terör örgütü olarak Bakanlar Kurulunca kabul edilmiş. IŞİD'in terör örgütü olduğunu deklare etmiş bir hükümet var. Türkiye'nin bu örgüte dönük tavrı, pozisyonu burada bir bulanıklık yok. Son dönemde, 'işte işbirliği, destek var', bunlar çok ucuz medya manipülasyonlarıdır.

''BU İŞBİRLİĞİNİN ÖNEMİNİ YANSITMAKTADIR''

Cumhurbaşkanımızın ortaya koyduğu düşünceler Türkiye Cumhuriyeti devletinin düşüncesini, görüşünü yansıtır. Oradaki vurgu da teröre karşı ortak mücadele hasasiyetini yansıtmaktadır, bu işbirliğinin önemini yansıtmaktadır, Türkiye'nin buna açık olduğunu yansıtmaktadır.

Tek tezkere mi olsun, iki tezkere mi olsun, yeni bir muhteva mı olsun bu değerlendirilen bir konu. Sayın Başbakanımız muhtemelen bunun yine iki tezkere şeklinde olabileceğini söyledi. Ama belki biraz daha muhtevası yeniden ele alınabilir. Yani tek bir örgütü tanımlanak yerine farklı örgütleri de işin içine katabilecek bir şekilde muhteva kazandırılabilir. Bu çalışma şu anda daha tamamlanmadı.