BIST 10.046
DOLAR 32,39
EURO 34,58
ALTIN 2.386,01
HABER /  GÜNCEL

Yakılan Türk tırları Türkiye'ye getiriliyor!

Suriye'nin Babel Hava Sınır Kapısı yakınlarında Suriye ordusu ile muhalifler arasında çıkan çatışmanın ardından yanan ve yağmalanan Türk tırlarının Türkiye'ye gelişi sürüyor.

Abone ol

Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde bulunan Cilvegözü Sınır Kapısı'ndan yanan ve yağmalanan 4 tır daha geçiş yaparak Türkiye'ye getirildi.

Babel Hava Sınır Kapısı'nda 9 tırının yakıldığını belirten Ali Cengiz, dün tırlarını almak için gittiğini, ancak vincin arıza yapması nedeniyle geri dönmek zorunda kaldığını söyledi.

Tırlarının yağmalanıp yakıldığını ifade eden Cengiz, zararının çok büyük olduğunu belirtti.

Bir hafta önce Suriye'ye gıda malzemesi götürmek için Hatay'ın Reyhanlı ilçesindeki Cilvegözü Sınır Kapısı'ndan geçiş yaparak Suriye'nin Babel Hava Sınır Kapısı'na gittiğini ifade eden Hidayet Demirkan da, Suriye askerleri ile muhalif güçler arasında çıkan çatışma sonrasında aracına kurşun isabet ettiğini söyledi.

Suriye kapısında aracını bırakıp Türkiye'ye döndüğünü ifade eden Demirkan, tırını yağmalanmış halde bulduğunu maddi kaybının büyük olduğunu söyledi.

Demirkan, aracını almaya gittiğinde Babel Hava Sınır Kapısı'nda çok sayıda muhalif askerin nöbet tuttuğunu gördüğünü belirtti.