BIST 10.644
DOLAR 32,19
EURO 35,12
ALTIN 2.520,18
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

Yahooya muhbir suçlaması

İnternet firması Yahoo, Çin yönetimini eleştiren kişileri polise ihbar etmekle suçluyor

Abone ol

İnternet firması Yahoo, Çinli yetkililere bilgi sağlayarak bir internet kullanıcısının 8 yıl hapse mahkum edilmesine yardımcı olmakla suçlandı.

Sınır Tanımayan Gazeteciler örgütü, Yahoo'nun Hong Kong biriminin,resmi yolsuzluğu eleştiren yorumlar gönderen ve 2003 yılında mahkum edilen Li Zhi hakkında Çinli yetkililere bilgi verdiğini açıkladı.
   
Örgüt açıklamasında, ''Yahoo'nun düzenli ve etkili bir şekilde Çin polisiyle çalıştığı'' suçlamasında bulunularak, firmanın yalnızca sıradan suçlarda değil, siyasi muhalifler ve gazetecilerin tutuklanmasına da yardımcı olduğunu bildiği iddia edildi.          
   
Yahoo sözcüsü Mary Osako ise, firmanın Li Zhi olayıyla ilgili bilgisi bulunmadığını, dolayısıyla yorum yapamayacağını söyledi. Osako, ancak Yahoo'nun Hong Kong biriminin, Çinli yetkililere bilgi verilmesini sağlayacak olan, Li'nin internet hesabına ulaşamayacağını belirtti. 

Yahoo, geçen yıl da Çinli yetkililere, devlet sırlarını ifşa etmekle suçlanan Shi Tao adlı gazetecinin mahkum edilmesinde kullanılan bilgileri vermekle suçlanmıştı.