BIST 10.644
DOLAR 32,13
EURO 34,97
ALTIN 2.503,54
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Yağmurla sulama tarım dönemi başladı

Gaziantep'in Araban ilçesinde yağmurlama sulama sistemli tarım dönemi başladı.

Abone ol

Araban İlçe Tarım Müdürü Kadir Sarıkaya, yaptığı açıklamada, yağmurlama sulama sisteminin faydalarına değinerek, "Araban ovasında yağmurlama sulama sistemleri her geçen yıl artarak devam ediyor.

Yağmurlama sulama sisteminin ekonomik faydalarını gören çiftçilerimiz eski usul salma sulamadan yağmurlama sulama sistemli tarım yapmaya yöneliyorlar" dedi.

Meyilli, arazi şekilleri bozuk arazilerde erozyona neden olmadan sulama yapılabildiğine dikkat çeken Sarıkaya, "İşletme masrafından ve işçilik masrafından tasarruf sağlanır.

Yağmurlama sulama ile kontrollü su verme imkanı olduğundan; taban suyu yüksek drenaj sorunu olan arazilerde en uygun sulama metodu olmaktadır. Eriyebilir suni gübreler, sulama suyu ile birlikte işçiliğe gerek kalmadan bitkilere verilebilir.

Su ve enerjiden en az yarı yarıya tasarruf sağlanır. Bitkilerin su ihtiyacı eşit bir şekilde sağlanmış olur" diye konuştu.

Sarıkaya, yağmurlama sulama sisteminin ürüne ve çiftçiye bir çok faydası olduğunu ifade ederek, tüm Arabanlı çiftçilere yağmurlama sistemi ile tarım yapmalarını önerdi.