BIST 10.139
DOLAR 32,30
EURO 34,86
ALTIN 2.382,47
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Güzelyalı Şenliği eğlenceye doyurdu

Konak Belediyesi ve Güzelyalı İyileştirme Platformu ile birlikte dört yıldır kutlanan Güzelyalı Şenliği'nin dördüncüsü gerçekleştirildi.

Abone ol

Sergiler, kermesler, konserler, animasyonlar, tiyatrolar, fasıllar, gösteriler ve konserler ile birlikte renkli görüntüler bir güne sığdırıldı. Kortej yürüyüşü ile akşam saatlerinde ilgi odağı olmaya başlayan şenliğin, gece de Güzelyalı Fuat Göztepe Parkı'nda Ali-Aysun Kocatepe çiftinin muhteşem konseri ile kapanışı yapıldı.

HER KÖŞEDE BİR BAŞKA ETKİNLİK

Şenliğin gündüz bölümünde Sokak Sanatları Atölyesi oyuncuları canlı heykel performansıyla izleyenleri yine şaşırttı. Vatandaşlar, saatlerce kıpırdamadan duran oyunculara zaman zaman seslenerek ilgilerini çekmeye çalıştılar.

Şenlik her köşede bir başka etkinlik ile renklendi. Konak Belediyesi TSM Korosu Şef Servet Önder yönetiminde bir sokakta, Rumeli Halk Oyunları Grubu bir başka sokakta konserler verdi, gösteriler sundu. Şenlikte çocuklar da unutulmadı. Çocuklar Eğleniyor bölümünde animasyon, balon şişirme, yüz boyama ve çocuk tiyatroları miniklere eğlenceli saatler yaşattı. Konak Belediyesi Ritim Grubu, Oytun Karanacak Pop Orkestrası, EgeZeyder Çocuk Grubu Kafkas - Harmandalı G.İ.P. Fasıl Grubu "Otel Katibi ve Diğerleri", Gürol Tonbul yönetiminde Proje Üretim Tasarım Tiyatrosu ile Klasik Quarted Grubu gün boyunca gösterilerini aralıksız sürdürdüler.

KORTEJDE GÖRSEL ŞÖLEN

Akşam saatlerinde gerçekleştirilen kortej yürüyüşüne Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, Belediye meclis üyeleri, İzmir Büyükşehir Belediyesi Bandosu,Konak Belediyesi Halk Oyunları, sporcular, halk oyunları ekipleri,animasyon grupları ve vatandaşlar eşlik etti. Gece Fuat Göztepe Parkı amfitiyatrosunda Konak Belediyesi Halk oyunları ekibi, Ege, Fethiye yöresi oyunları sergilediler Aşık ile Maşuk gösterisi ise daha çok çocukların ilgisini çekti. Belediyenin spor kulübü oyuncuları tekwando, jimnastik, kıck boks ve ritmik jimnastik gösterileriyle izleyenlerden alkış aldı.

İZMİRLİ KOCATEPE ÇİFTİ HASRET GİDERDİ

Egezeder Halk Oyunları grubu ise Bodrum yöresine ait oyunlarını sergilediler. Esen Şeyda Pop Orkestrasını şarkılarına gençler eşlik etti. Şenliğin finalinde Ali ve Aysun Kocatepe çifti geçmişten günümüze kadar uzanan şarkılarından bir demek sundular.

Amfitiyatroyu dolduran vatandaşlar sanatçılar ile birlikte şarkı söylediler. Gecede konuşan Başkan Tartan; "Şehre yazı getirdik, gelin yaz mevsiminin güzelliğini, keyfini ve coşkusunu birlikte yaşayalım " dedi.

Başkan Tartan, yaz boyunca şenliklerin semtlere yayılacağını hatırlatarak şöyle konuştu: "Yüreğinizdeki sıcaklıkla, sevgimiz her zaman güçlü olacak. İzmir'in yetiştirdiği çok önemli iki değere olan Ali Aysun Kocatepe çifti İzmirlilere keyifli bir gece yaşatıyorlar. Daha büyük katılımla her zaman birlikte olacağız."

Şenliğin gündüz bölümünde ise Konak Belediyesi Resim, Seramik ve Mask Atölyesi grupları çalışmalarını sergiledi. Alzeimer Derneği Boncuk ve Kitap, Neşet Öztekin Fotoğraf ve Kitap sergilerinin yanı sıra. İzmir Suluboya Ressamları Derneği, Mavi Çerçeve - Hüsnü Gengönül Fotoğraf Sergisi.

Şule Ekkaş Kablan Seramik Sergisi, Güzelyalı Selma Yiğitalp Lisesi Öğrencilerinin hazırladığı Güzelyalı Konulu Resim Sergisi sanatseverlerin beğenisine sunuldu. Birol Üzmez 'Kortejo Aile Evleri' Fotoğraf Sergisi de şenliğe katılanları geçmişe yolculuğa çıkardı.