BIST 10.267
DOLAR 32,30
EURO 34,83
ALTIN 2.415,06
HABER /  GÜNCEL

Yağan dolu arabaların camlarını kırdı

Bitlis’te bu sabah saatlerinde etkili olan dolu yağışı nedeniyle bazı arabaların camlarını kırıldı

Abone ol

Merkeze bağlı Rahva mevkiinde sabah saatlerinde başlayan dolu yağışı hayatı olumsuz yönde etkiledi. Yaklaşık bir saat süren dolu yağışı ilk olarak küçük taneli yağarken, daha sonra ara ara ceviz büyüklüğünde yağmaya başladı. Dolu yağışı nedeniyle araçlar trafikte ilerlemekte zorluk çekerken, bazı arabaların camlarını kırıldığı görüldü.

DOLU BİTLİS’İ BEYAZA BÜRÜDÜ

Bitlis ve ilçelerinde sabah saatlerinde etkisini gösteren ve yaklaşık 15 dakika devam eden sağanak yağış ve dolu, kenti beyaza bürüdü.

Tatvan’da sabah 10.30 sıralarında aniden bastıran dolu yağışına vatandaşlar hazırlıksız yakalanırken, fındık büyüklüğünde yağan doludan korunmaya çalışan vatandaşlar saçak altlarına sığınmak zorunda kaldı. Yaklaşık 15 dakika devam eden dolu ve sağanak yağış sebebiyle ilçedeki ara sokaklar ve evlerin önünde irili ufaklı su göletleri oluştu.

Öte yandan, yağışın şiddetini azaltmasıyla balkona çıkan vatandaşlar dolu yağışından sonra araçların üzerini ve yerleri beyaza bürüyen manzara karşısında şaşkınlığını gizleyemedi.

Fındık büyüklüğündeki dolu karşısında çok şaşırdığını belirten Özgür Akay, ilk defa bu denli büyük dolu gördüğünü söyledi. Yağışın yaklaşık 15 dakika devam ettiğini anlatan Akay, “Yağıştan sonra dışarıya baktığımızda her yer beyaza bürünmüştü. Gördüğümüz manzara karşısında çok şaşırdık. Yazın ortasında resmen kışı yaşadık. Her yeri su bastı” diye konuştu.