BIST 10.083
DOLAR 32,38
EURO 34,80
ALTIN 2.437,98
HABER /  GÜNCEL

Xavi Hernandez Katar'a gidiyor

Barcelona'yla özdeşleşen yıldız oyunculardan Xavi, Katalan ekibinde geçirdiği 17 yılın ardından Katar'ın Al Saad takımına gidecek. Xavi Katar kulübüyle üç yılık bir sözleşme imzaladı.

Abone ol

Barcelona'yla özdeşleşen yıldız oyunculardan Xavi, Katalan ekibinde geçirdiği 17 yılın ardından Katar'ın Al Saad takımına gidecek.

Xavi Katar kulübüyle üç yılık bir sözleşme imzaladı.

35 yaşındaki orta saha yıldızı Barcelona ile sekiz La Liga, üç de Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu kazandı.

Xavi önümüzdeki günlerde Barcelona'daki kariyerine bir Kral Kupası ve bir Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu daha ekleyebilir.

Xavi "Daha iyi bir kariyer geçiremezdim. Zorlu bir karar oldu" dedi.

Xavi bu Cumartesi günü Deportivo La Coruna karşısındaki maçta sekizinci La Liga kupasını kaldıracak.
Barcelona daha sonra 6 Haziran'da Juventus ile Şampiyonlar Ligi finali oynayacak.

'Barcelona bensiz de müthiş olacak'

Xavi "Elimizde tarih yazmak için eşsiz bir fırsat var. Katar projesinin iyi ve benim için ideal olduğunu düşünüyorum. Gelecekte Barcelona'ya geri dönmek istiyorum. Barcelona sözleşmemi yenilemek için çok iyi bir teklif getirdi ama anneme bile söylemedim. Oynamaya devam etmek istiyorum. Daha alt seviyede bir ligde olsa da hala oynayabileceğimi biliyorum. Barcelona bensiz de müthiş olacak. Buna eminim" diye konuştu.

Menajeri Ivan Corretja'ya göre Xavi 2022'de Katar'da düzenlenecek Dünya Kupası'nda elçilik yapacak ve teknik direktörlük için gereken sertifikaları almaya başlayacak.