BIST 10.471
DOLAR 32,79
EURO 35,19
ALTIN 2.452,12
HABER /  GÜNCEL

Wimbledon şampiyonu Bartoli tenisi bıraktı

Fransız tenis oyuncusu Marion Bartoli, Wimbledon Kadınlar Şampiyonluğunu kazanmasından sadece 40 gün sonra tenisi bıraktığını açıkladı.

Abone ol

Fransız tenis oyuncusu Marion Bartoli, Wimbledon Kadınlar Şampiyonluğunu kazanmasından sadece 40 gün sonra tenisi bıraktığını açıkladı.

Dünya tenis sıralamasında 7. sırada yer alan 28 yaşındaki Bartoli, "iyileşmeyen rahatsızlıkları yüzünden bu kararını hemen uygulamaya geçireceğini" belirtti.

ABD'nin Cincinnati kentindeki tenis turnuvasında Simona Halep'e 3-6 6-4 6-1 yenilen Bartoli, gözyaşları içinde düzenlediği basın toplantısında, "Tenisten ayrılmamın, tenisi bırakmamın zamanı geldi." dedi.

Tenis oynadığında aşil tendonu, omuz ve kalçasındaki sorunlar, ve belindeki sancılar nedeniyle sıkıntılar yaşadığını anlatan Bartoli, "Oynamak hiç kolay olmuyordu ama, bu, mesleğimin son maçı oldu. Artık yapamıyorum." dedi.

Wimbledon Turnuvası'nda Alman oyuncu Sabine Lisicki'yi 6-1, 6-4 yenerek kadınlar şampiyonu olan Bartoli, o sırada, tenis sporunun fiziksel zorluklarını hissettiğini ima etmişti.

Fransız oyuncu dünkü açıklamasında "Wimbledon maçı herhalde içimde kalmış son kırıntılardı." dedi.

Aldığı kararın zor olduğunu ve çok uzun zamandır tenis oynadığını anlatan Marion Bartoli, "En büyük düşümü gerçekleştirme şansına sahip oldum. Herkes benim Wimbledon şampiyonu olmamı hatırlayacak, buradaki son maçımı değil. Düşlerim gerçek oldu ve ömrüm boyunca bunu unutmayacağım. Ama artık vücudum herşeyi kaldıramaz durumda." dedi.