BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,75
ALTIN 2.439,48
HABER /  DÜNYA

Bozdağ’dan Mısır açıklaması

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Mısır’da olağanüstü halin ilan edilmesinin yeni bir şey olmadığını belirterek, "Zaten Mısır, darbenin yap...

Abone ol

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Mısır’da olağanüstü halin ilan edilmesinin yeni bir şey olmadığını belirterek, "Zaten Mısır, darbenin yapıldığı günden beri bir olağanüstü halle yönetilmektedir. Milletin iradesiyle seçilmiş meşru iktidar silah zoruyla yok edilmiştir, hapse tıkılmış ve gayrimeşru bir yönetim iş başına gelmiştir" dedi.
Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Kırgızistan Başbakan Yardımcısı Coomart Otorbayev ile görüştü. Bozdağ, Türkiye-Kırgızistan arasında imzalanan KEK Protokolü’nün bir yıl geçerli olacağını belirterek, oldukça başarılı ve verimli bir görüşmenin olduğunu söyledi. Bozdağ, Türkiye ile Kırgızistan’ın dostluk ve kardeşlik bakımından birbirine çok yakın iki ülke olduğunu anlatarak, "Coğrafi uzaklığı aşacak ve orayı da yakınlaştıracak ekonomik işbirliğimiz var. Bunları önümüzdeki zaman içerisinde daha da artırma kararlılığımız ve irademizi bir kez daha bugün yenilemiş olduk" dedi.
Bozdağ, görüşmesi sonrası gazetecilerin sorularını cevapladı. Mısır’da yaşanan olayları değerlendiren Bozdağ, "Mısır’da yaşanan bir vahşet ve zulümdür. Yapılan çok açık bir katliamdır. Böylesi bir katliam karşısında uluslararası toplumun, gerek Arap Birliği’nin gerek AB’nin gerekse İslam İşbirliği Teşkilatı’nın sessiz kalması en az bu katliam kadar düşündürücüdür. Halbuki böylesi katliamlar karşısında uluslararası toplumun oluşturduğu uluslararası örgütlerin ortak tavır koyması insan yaşamına verilen değerin de bir gereğidir" şeklinde konuştu. Arap ülkelerinden de yeteri kadar sesin çıkmadığına dikkati çeken Bozdağ, sadece kınamayla yetinen yaklaşımların olduğunu dile getirdi. Bozdağ, insan onurunun ayaklar altına alındığını ve net bir tavra ihtiyaç olduğunu belirterek, Mısır’da yaşanan katliam karşısında sessiz kalanların orada yaşanan zulüm ve katliamdan mesul olduğunu ifade etti. Bozdağ, uluslararası toplumu insanlığın evrensel değerlerine sahip çıkmaya davet ettiğini bildirdi.
Mısır’da olağanüstü halin ilan edilmesinin yeni bir şey olmadığını belirten Bozdağ, "Zaten Mısır, darbenin yapıldığı günden beri bir olağanüstü halle yönetilmektedir. Milletin iradesiyle seçilmiş meşru iktidar silah zoruyla yok edilmiştir, hapse tıkılmış ve gayrimeşru bir yönetim iş başına gelmiştir. O günden bugüne zaten Mısır’da olağanüstü bir hal vardır" dedi.
Bir gazetecinin, ’Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı’nın 11 maddelik bir açıklama yapmasını’ hatırlatması üzerine Bozdağ, "AK Parti Türkiye’nin partisidir, milletin partisidir. Türkiye siyasetinin merkezinde olan bir partidir. 11 yıllık iktidarı döneminde her alandaki yapısı daha da güçlenmiştir. Tabii AK Parti’nin bu başarısından rahatsız olanlar, AK Parti ile milletimiz arasındaki sevgi bağını koparmak isteyenler var. Cemaatle AK Parti arasını bozmak için çok uğraş verenler, gayret sarf edenler, kendilerince oradan buradan bir şeyler uyduranlar var. Bunları biz gayet iyi biliyoruz. Ben, cemaatin de gayet iyi tanıdığını biliyor ve tahmin ediyorum. Dolayısıyla bunlar beyhude uğraşıyorlar. Cemaatle AK Parti arasında bir fitne ateşi yakmayı başaramayacaklar" şeklinde konuştu.
Demokrasi Paketi’yle ilgili çalışmaların devam ettiğini anlatan Bozdağ, detayları hakkında kamuoyuna açıklanmış bir şeyin olmadığını belirtti. Bozdağ, paketin detayların kamuoyuyla paylaşılacağını bildirerek, "Çingene kelimesi konusunda adım attık. Biz, roman kardeşlerimizi inciten ne kadar kelime varsa bunların tamamını temizleyen yasal düzenlemeyi yaptık" ifadelerini kullandı.

CHP’Lİ VEKİLLERİN TELEFONLARININ DİNLENDİĞİ İDDİALARI
CHP’li vekillerin telefonlarının dinlendiği iddialarına ilişkin bir soru üzerine Bozdağ, "Bu bir iftiradır. Ana muhalefet partisi zaman zaman gündem sıkışması olduğunda böyle iftiralar ortaya koyuyor. Gerekli açıklamalar yapıldı. ’Hükümet dinledi, dinletti’ diyor. Bunu söyleyen kişinin eline alıp birtakım belgeleri Türkiye kamuoyuyla paylaşması lazım. Bu açık bir iftiradır, bizim böyle bir şey yapmamız ve yaptırmamız asla söz konusu değildir. Böyle bir şeye göz yummamız da mümkün değildir. Kim yapar veya yaptırırsa zaten onunla ilgili gerekeni yaparız" diye konuştu.
(İHA)