BIST 10.273
DOLAR 32,27
EURO 34,82
ALTIN 2.410,27
HABER /  DÜNYA

Vural’dan kızdıracak açıklamak

MHP grup Başkanvekili Oktay Vural, “Türkiye, Suriye’deki çatışmanın tarafı olmaktan vazgeçmelidir” dedi. <br/>Vural, TBMM’de düzenlediği bas...

Abone ol

MHP grup Başkanvekili Oktay Vural, “Türkiye, Suriye’deki çatışmanın tarafı olmaktan vazgeçmelidir” dedi.
Vural, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Suriye’de ve Mısır’da insanlık dışı çatışmaların bedelini halkın ödediğini söyleyen Vural, “Müslümanı müslümana kırdıran tablo. İslam dünyası kan dünyasına dönüyor. Küresel güçlerin buraları değiştirmesinin bedelini Müslümanlar ödüyor” dedi. Suriye’deki katliamı kınamaya ilişkin söz bulamadığını belirten Vural, “İslam dünyası adına hepimizin bu manzara karşısında insanlığın ayağa kalkmasından başka talebimiz yok. İnsanlığa bir darbedir. Ne kullanılırsa kullanılsın bu katliamdır. Buna karşı insanlık vicdanının harekete geçmesi gerektiğini düşünüyorum. İslam dünyasının yeni bir uyanışa ermesini diliyorum” diye konuştu. Hükümetin Suriye politikasını eleştiren Vural, “Türkiye’nin neden bu kanlı çatışmanın tarafı haline geldiğini sormamız gerekiyor. Türkiye bu çatışmanın tarafı olarak göstermek bizim değerlerimize ihanettir. Türkiye’nin kendini yeniden hesaba çekmesi gerekir. Senin şikayet etmeye hakkın var mı? Milletimizi Suriye’de çatışan örgütlerin oyuncağı haline dönüştürdünüz. Türkiye milli akılla değil Washington aklıyla Suriye’ye bakmaktadır” dedi.
Dışişleri Bakanlığı’nın konuya ilişkin açıklamaların okuyan Vural, “Dışişleri Bakanlığı rejimi ve muhalifleri eleştiriyor. Biz insanlığa sahip çıkmalıyız. İster muhalefet ister güvenlik güçleri.Kim yapmışsa yapmış bu katliamdır. Türkiye Suriye’deki çatışmanın tarafı olmaktan vazgeçmelidir.Türkiye’deki iktidar ve ana muhalefetin Esad ve rejim muhalifleri çerçevesinde ayrışmasını doğru bulmuyoruz. Bizim asıl hedefimiz insanlık ve insanlık vicdanı olmalıdır” dedi.
Vural, Anadolu Ajansı’nda Başbakan Erdoğan’ın İsrail’e yönelik sözlerini içeren haberin ilerleyen saatlerde geri çekilmesini eleştirdi.
Vural, basın toplantısında Selanik’te restore edilen Atatürk’ün Evi’nin eski ve yeni haline gösteren fotoğrafları göstererek, yapılan restorasyonla evin ruhunun kalmadığını söyledi. Vural, “Sanıyorsunuz ki Atatürk’ün evi değil, TOKİ’deki örnek daire” dedi.
(İHA)