BIST 10.225
DOLAR 32,27
EURO 34,75
ALTIN 2.403,54
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

Vural hükümeti yerden yere vurdu

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Burdur'da hükümetin dış politikasını sert sözlerle eleştirdi.

Abone ol

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Burdur'un Ağlasun ilçesinde belediyeye ziyaret etti. Vural, burada yaptığı açıklamada, son günlerde yaşanan olayları değerlendirdi.

AK Parti Hükümeti'ni eleştiren Vural, milletin huzurunu, birlik ve beraberliğini bozmaya çalışanların bulunduğuna ileri sürdü.
''Ankara'nın havası bulutlu ve karışık. Sıkıntımız var, derdimiz var'' diye konuşan Vural, Türk kimliğinin değiştirilmek istendiğini ileri sürerek, şunları söyledi:

''Bu milletin kimliği ile oynamak isteyenler var. Müslüman Türk kimliğini değiştirmek isteyenler var. Milletin birliğine kurşun sıkanlar var. Haçlı seferlerine karşı İslamın seferberliğini yapmışız. Bütün dünyaya adalet götürmüşüz. Huzur ve barış götürmüşüz. Tarih yazmış güzel milletimizin başına bir takım terziler gelmiş. Bize kimlik biçmeye çalışıyorlar. Sanki biz kim olduğumuzu bilmiyoruz. Benim kim olduğumu tarih yazmış. Birileri çıkmış kimliğimizi değiştirmeye çalışıyor.''

Türkiye'nin iç ve dış politikasında sıkıntılar olduğunu iddia eden Vural, ekonomik sorunlara da dikkati çekerek, ''İthal hormonlu büyüme ile 'Türkiye'ye büyüme geldi' diyorlar. Son bir yılda 1 milyon kişi işsiz kaldı'' şeklinde konuştu.