BIST 10.209
DOLAR 32,43
EURO 34,77
ALTIN 2.400,40
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Topbaş'tan temalı park müjdesi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul'a çocuklar için temalı park isteğini yineledi.

Abone ol

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, dünyanın birçok kentinde olduğu gibi İstanbul'da da temalı parkların ortaya çıkarılması gerektiğini belirterek, ''Çocuklarımız bu parklarla birlikte şehir yaşamındaki hareketliliği yakından görmüş olacaklar'' dedi.

Bahçelievler Belediyesince yaptırılan Yenibosna'daki ''Çocuk Trafik Eğitim ve Sivil Savunma Parkı''nın açılışında konuşan Topbaş, dünya nüfusunun yüzde 75'inin şehirlerde yaşadığını, bu insanların davranış biçimlerinin, şehrin geleceği ve huzuru için büyük önem arz ettiğini söyledi.

Topbaş, kentlerde yaşayan insanların reflekslerinin küçük yaştan itibaren şehir yaşantısına uygun hale getirilmesi gerektiğini vurgulayarak, ''Dünyanın birçok kentinde olduğu gibi İstanbul'da da temalı parkların yapılması gerekmektedir. Çocuklarımız bu parklar sayesinde şehir yaşamındaki hareketliliği yakından görmüş olacaklar'' diye konuştu.

Çocukların küçük yaşta aldıkları eğitimin daha kalıcı olacağına dikkati çeken Topbaş, belli bir yaştan sonra insanların davranışları üzerindeki düzenlemelerin kolay olmadığını, alışkanlıkların kolay terk edilmediğini söyledi.

Topbaş, bir süre sonra insanların hatalarını hüner zannetmeye başladığını, çocuklara küçük yaşta kentte nasıl yaşanacağının öğretilmesinin kent yaşamını daha düzenli hale getireceğini kaydetti.

Bahçelievler Kaymakamı Şevket Cinbir de afete hazırlık bilincinin geliştiğini görmekten mutluluk duyduğunu ifade ederek, ''Çocuklarımıza trafik bilincini kazandırmak büyük önem taşımaktadır. Ayrıca, değişik kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan görevlilerin ve ev hanımlarının oluşturduğu gönüllü arama-kurtarma birliğinin varlığı da büyük önem taşımaktadır'' diye konuştu.

Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu ise çocuklara, hayatın içinde olabilecek her şeyin gerek okullarda gerekse farklı eğitim ortamlarında verilmesi gerektiğini dile getirerek, çocukların eğitim parkı sayesinde bir şehirde bulunanların aynısını görerek, hem pratik hem de teorik eğitim alabileceklerini söyledi.

Sivil Savunma Arama Kurtarma Birlik İl Müdürü Can Avcı da trafik kazalarında çok sayıda kişinin öldüğünü ya da yaralandığını belirterek, bu kazaların önüne geçilmesi amacıyla temalı park çalışmalarının başlatıldığını dile getirdi.

Açılış kurdelesini Cinbir, Develioğlu ve Avcı ile kesen Topbaş, çocuklarla beraber ilk trafik eğitim ve sivil savunma dersine katıldı.

PARK, 1 MİLYON 206 BİN TL'YE MAL OLDU

500 metrekaresi yeşil alan olmak üzere 4 bin 750 metre karelik alana inşa edilen ''Çocuk Trafik Eğitim ve Sivil Savunma Parkı''nda, ilçedeki ilköğretim öğrencilerinin trafik bilgi ve becerilerinin artırılması amacıyla minyatür bir şehir yapılandırıldı.

Yollar, yaya geçitleri, yatay-dikey trafik işaretleri, sinyalizasyon sistemleri ve bisiklet yollarının yer aldığı parkta, eğitim pisti, eğitim sınıfı, hastane-okul ve konut modelleri ile eğitim laboratuvarı da bulunuyor. İlköğretim öğrencilerine derslerde öğrendikleri teorik bilgileri uygulama fırsatı veren parkta 4 akülü araba ile 4 bisiklet de yer alıyor.

Uzmanlarca planlanan sivil savunma eğitim parkurunda ise profesyonel tırmanma duvarları ve iniş kulesi bulunuyor.

1 milyon 206 bin TL'ye mal olan parka, çevre koşullarına uygun bitkiler ekildi. Parktaki eğitim tabelaları da uzmanlar tarafından tasarlandı.