BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Volkan Konak balon mu?

Volkan Konak 1 milyon doları reddetti ulusalcıların kahramanı oldu. Tartışmaya farklı bir açıdan bakan bir yazar var.

Abone ol

Karadenizli türkücü Volkan Konak Pepsi'nin reklam filminde oynamayı reddederek 1 milyon doları elinin tersiyle etti. Radikal yazarı Ersin Tokgöz'ün eleştirileri Volkan Konak'ın hızla Türütleşmeye başladığını iddia etmesi sanatçının hayranlarını kızdırdı.

Saba Tümer'e konuk olan sanatçının açıklamalarındaki çelişkiyi yakaladığını savunan yazarın sözleri yine sanatçıyı öfkelendirecek gibi.. Bakın bugünkü köşesinde başlıklı yazısında bu tezata dikkat çekti:

(...)Ancak... Değil 1 milyon dolar 2 milyon doları bile milli hassasiyetleri nedeniyle reddetmesiyle övünen Konak hemen peşinden şunları söylüyordu: “Reklamı kabul etmedim ama belki Pepsi bana sponsor olur, tüm yurtta konserler veririm. Bunlara açığım...”
Demek ki neymiş? Ulusalcı hassasiyetle Amerikan sermayesi reddetme haberleri sadece geyikmiş. Anlaşamama nedeni esasta değil detaydaymış. Son ulusalcı mücahit figürü yalnızca balonmuş.
Tamam... Şüphe duymak konumu gereği Saba Tümer’in olmazsa olmaz mesleki hassasiyetlerinden olmayabilir. Misyonu gülmek... Konuğu böyle bir çelişki içine düştüğünde bile ambiyansı bozmamak, az sonra gelecek kahkahaların zeminini kaybetmemek için ya da farkında olmadığından bu çelişkiyi es geçti.