BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

Virüs 20 dakikada bilgisayarda

İnternette güvenlik yazılımı olmayan bir bilgisayarın virüs kapması 20 dakikadan az sürüyor

Abone ol IBM’in Global Innovation Outlook Raporuna göre, internette güvenlik yazılımı olmayan bir bilgisayarın virüs kapması 20 dakikadan az sürüyor.

Toplantıların ardından IBM tarafından yayımlanan Küresel İnovasyon Raporunda (Global Innovation Outlook) ise sanal dünyada daha güvenli ortamlara kavuşulması için önerilere yer verildi.

Rapora göre, geçtiğimiz yıl 127 milyon kişinin kişisel bilgilerinin çalındığı sanal dünyada halen 1,4 trilyon kişi internet kullanıyor. Koruma sistemine sahip olmayan kişisel bir bilgisayarın internet üzerinde virüs kapması ise 20 dakikadan az sürüyor. Kablosuz aygıtların yüzde 83’ü mutlaka virüs kaparken, kullanıcı şifrelerinin yüzde 40’ı yalnızca 1 saat içinde kırılabiliyor.

Buna rağmen internet kullanıcılarının yüzde 63’ü, tüm erişimlerinde aynı şifreyi kullanmaya devam ediyor. Her 26,4 saniyede bir, bir otomobilin güvenlik sistemlerine sızılarak soygun gerçekleştiriliyor.

Ağ saldırılarının yüzde 84’ünün basit güvenlik önlemleriyle engellenebildiği belirtilen raporda, şirketlerin güvenlik sistemleri konusunda hayata geçirdiği yeni ve inovatif örneklere de yer veriliyor.