BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Viranşehir'de anne adaylarına konferans

Viranşehir Devlet Hastanesi tarafından anne adaylarına, 'Bebek Dostu Hastane' projesi kapsamında bir konferans verildi.

Abone ol

Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde Dünya Sağlık Örgütü ve UNİCEF tarafından önerildikten sonra Viranşehir Devlet Hastanesi tarafından uygulanan "Bebek Dostu Hastane" projesi kapsamında Viranşehir Devlet Hastanesi bayanlara yönelik bir konferans düzenledi.

Konferansın açılış konuşmasını yapan Viranşehir Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Faruk Çetin, proje hakkında davetlilere bilgiler verdi. Daha sonra Kadın Doğum Uzmanı Ali Özden, Çocuk Doktoru Birgül Kertmen ve Psikolog Filiz Doktor geceye katılan davetlilere bir birinden değerli ve önemli bilgiler verdi. Soru cevap imkanı da sağlanan bilgilendirme seminerinde kadınların doğum öncesi ve sonrasında sıklıkla yaşadıkları sorunlar gündeme getirildi. Halk tarafından büyük ilgiyle karşılanan projenin ilçeden verim alındığı görüldü.

Projenin amacının son yıllarda yaşanan bebek ölümleri, özellikler bölgede yaşanan evde doğumlar, doğum esnasında doğan çocukların sakat doğması, ergenlik çağına giren genç kızların bilgilendirilmesini amaçlanılıyor. Oldukça renkli geçen gecede uzman doktorlar geceye katılan davetlilere sinevizyon ile bilgiler verdi. Yaklaşık 2 saat süren bilgilendirme semineri sonunda davetlilere pasta ve kola ikram edilerek gece sona erdi.