BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Şampiyonlar coşkuyla kutlandı

Dünya Liseler Arası Kros Şampiyonası'nda birinci olan Muş Rekabet Lisesi Kız ve Erkek Atletizm Takımı, kentte çiçekler ve davul zurna ile karşılandı.

Abone ol

Slovakya'da 18-24 Nisan 2010 tarihleri arasında düzenlenen Dünya Liseler Arası Kros Şampiyonası'na Türkiye'yi temsilen katılan ve dünya birincisi olan Muş Rekabet Lisesi Kız ve Erkek Atletizm Takımı, kentte çiçekler ve davul zurna ile karşılandı.

Dünya Liseler Arası Kros Müsabakası'na katılan ve erkeklerde 3 bin metre, bayanlarda da 2 bin metre kategorilerinde dünya birinciliği alan sporcular, Muş'ta coşku ile karşılandı. İstanbul'dan Muş'a gelen kafile Muş Havaalanı'nda davul zurna ve çiçeklerle karşılandı. Düzenlenen karşılama törenine Muş Milli Eğitim Müdürü İlhami Bayraktar, Emniyet Müdürü Süleyman İlhan Acaröz, okul idarecileri, vatandaşlar, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Erkekler 22 ve bayanlarda 19 ülkenin katıldığı yarışmada dünya birincisi olmayı başaran sporcular, uçaktan inerken alkışlarla karşılandı.

Havaalanında yarışmayla ilgili açıklama yapan Milli Eğitim Müdürü İlhami Bayraktar, başarılı sporcuları bir araya getirip başarıyı elde ettiklerini söyledi. Sporcuların zorlu bir süreçten geçtiğini belirten İlhami Bayraktar, "Rekabet Kurumu Lisesi, bildiğiniz gibi 2008 tarihinde de dünya şampiyonu olmuştu. 2008'deki çalışmaların bir benzerini yine 2010 yılında yürüttük. Bu çalışmalarda önemli olan iyi sporcuları bir arada iyi bir teknik ekip tarafından çalıştırılması esasına dayanıyordu. Biz bunları bir araya getirdik ve şu anda zorlu bir çalışma sürecinden geçtiler.

Bu sürecin meyvesini de fazlasıyla aldılar. Daha önce Antalya'daki Türkiye Şampiyonası'na katıldılar. Burada hem kızlarda hem erkeklerde Türkiye Şampiyonu oldular ve Türkiye'yi dünyada temsil etme hakkını elde ettiler. Slovakya'da da Türkiye şampiyonluğunu pekiştirdik ve hem erkeklerde hem de kızlarda dünya şampiyonu olduk" dedi.