BIST 9.997
DOLAR 32,40
EURO 34,76
ALTIN 2.434,67
HABER /  GÜNCEL

Vikipedi'ye nasıl girilir Wikipedia neden kapatıldı?

Vikipedi nasıl girilir neden açılmıyor sorusu Türkiye'de yaşayan binlerce vatandaş tarafından merak ediliyor. Peki vikipedi'ye nasıl girilir wikipedia'ya girmek için DNS ayarları değiştirmeye gerek var mı?

Abone ol

Vikipedi'ye nasıl girilir, vikipedi'ye girmek için DNS ayarlarını değiştirmeye gerek var mı sorusunun cevabı internethaber'de. İnternet ansiklopedisi olarak adlandırılan wikipedia'ya nasıl giriş yapılır?

Dünya genelinde en çok ziyaret edilen bilgi portalı olarak karşımıza çıkan vikipedi'ye mayıs ayından itibaren giriş yapmak yasak. Binlerce kişi vikipedi'ye nasıl gireceğini merak ediyor. Peki vikipedi'ye giriş yapmak için ne yapmamız gerekiyor.

DNS AYARLARI DEĞİŞTİRMELİSİNİZ

Wikipedia2ya giriş yapmak için öncelikle DNS ayarlarınızla oynamanız lazım. Fakat DNS ayarlarıyla oynamak biraz zahmetli bir iş. Vikipedi'ye girmek için daha kolay bir yolunuz var.

VİKİPEDİ'YE GİRİŞ KOLAY YOL

Örneğin Katar ile ilgili bir bilgi aramak istiyorunuz ve bunu vikipedi'den bakmak istiyorsunuz fakat  Türkiye'den vikipediye girişinize izin verilmiyor.

Yukarıda link kısmında wikipedia yazan yerin önüne eğer rakamla 0 yazarsanız vikipedi'ye giriş yapabilirsiniz. 

WIKIPEDIA NEDEN KAPATILDI?

Türkiye’yi Suriye iç savaşına destek vermekle suçlayan İngilizce iki içeriğin kaldırılmaması nedeniyle yasak konduğu vurgulandı. Kararda söz konusu iki içeriğin kaldırılması durumunda Wikipedia'ya erişim engelinin kaldırılacağı da kaydedildi.

Gerekçede “İçeriklerin 5651 sayılı Kanun’un 8/A maddesi kapsamında terörü öven, şiddete ve suça teşvik eden, kamu düzenini ve milli güvenliği tehdit eden, yaşam hakkı ile kişilerin can ve mal güvenliğinin korunması, suç işlenmesinin önlenmesine bağlı olarak içeriklere erişimin engellenmesi nedeniyle internet sitesinin tümüne yönelik erişimin engellemesine dair tedbir kararının, aynı maddenin 2. fıkrası uyarınca onaylanmasına, belirtilen internet adresindeki içeriklere erişimin engellenmesi halinde hedeflenen amaç gerçekleşmiş olacağından www.wikipedia.org adlı internet sitesine tümden erişimin kaldırılmasına dair hüküm konulmuştur” denildi.