BIST 10.056
DOLAR 32,26
EURO 34,81
ALTIN 2.430,04
HABER /  GÜNCEL

Vicdan azabına dayanamadı

12 yıl önce İstanbul ve Antalya'da 2 kişiyi öldürdü. Yaşadığı vicdan azabına dayanamadı ve...

Abone ol

Yaklaşık 12 yıl önce İstanbul ve Antalya'da iki kişiyi öldürdüğünü öne süren cinayet zanlısı, geldiği Erzurum Emniyet Müdürlüğüne ''vicdan azabı çekiyorum'' diyerek teslim oldu.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Erzurum Emniyet Müdürlüğüne dün gelen E.İ (32), 1995 ve 1996 yıllarında İstanbul ve Antalya'da iki kişiyi öldürdüğünü öne sürerek, yaşadığı vicdan azabına dayanamadığını ve bunun için teslim olmak istediğini söyledi.

Gözaltına alındıktan sonra ifadesine başvurulan E.İ, işlediği cinayetleri ayrıntılarıyla anlattı. Yaklaşık 12 yıl önce İstanbul'un Bayrampaşa ilçesinde Sarıdökümcüler Sitesi'nde döküm imalatı yapan kişiyi parası için öldürdüğünü öne süren E.İ, yaklaşık bir yıl sonra da tatil için gittiği Antalya'da kendisinden hırsızlık yapmasını isteyen kişiyi bir otelin arkasındaki boş arazide başını taşla ezerek öldürdüğünü itiraf etti.

E.İ, Antalya'da işlediği cinayetin birkaç gün sonra bazı gazetelerde yer aldığını, fakat haberlerin öldürdüğü kişinin muhtemelen düşerek başını taşlara çarparak öldüğü şeklinde yer aldığını anlattı.

Döküm imalatı yapan kişinin kafasına ise demir kepçeyle birkaç kez vurduğunu söyleyen E.İ, fakat ölmemesi üzerine bu kişinin boğazını bıçakla kestiğini, daha sonra iş yerindeki vinç yardımı ile iple tavana astığını iddia etti.
Polise verdiği ifadesinden sonra İstanbul Emniyet Müdürlüğü ile yapılan görüşmede, cinayet zanlısının anlattığı şekilde faili meçhul olarak kalan bir cinayet yaşandığı öğrenildi.

Erzurum'un Tekman ilçesi Gökoğlan köyünde yaşayan evli ve iki çocuk babası olan cinayet zanlısı E.İ, İstanbul polisine teslim edilmek üzere uçakla bu kente gönderildi.

Havaalanı girişinde vicdan azabı çektiği için 12 yıl sonra teslim olduğunu söyleyen E.İ, ''Olaylardan sonra hep vicdan azabı çektim'' diye konuştu.