BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  DÜNYA

Venezuela, 39 milyon rulo tuvalet kağıdı alacak

Venezuela Ulusal Meclisi, ülkede kronik hal alan tuvalet kağıdı kıtlığı problemine çözüm olarak 39 milyon rulo tuvalet kağıdı ithal etmeye k...

Abone ol

Venezuela Ulusal Meclisi, ülkede kronik hal alan tuvalet kağıdı kıtlığı problemine çözüm olarak 39 milyon rulo tuvalet kağıdı ithal etmeye karar verdi.
Venezuela’da kronik bir hal alan tuvalet kağıdı kıtlığı problemine çözüm bulma çabaları kapsamında , Venezuela Ulusal Meclisi’nin ülkeye 39 milyon rulo tuvalet kağıdı ithal etmeye karar verdiği bildirildi. Meclis üyeleri tarafından oylanan tasarıda, Ticaret Bakanlığı için, ayrıca diş macunu ve sabun ithal etmek için de kullanılacak 79 milyon dolarlık bütçe ayrılmasına karar verildiği kaydedildi. Petrol zengini ülkede, devletin ekonomi üzerindeki denetimi sıklıkla temel ihtiyaç ürünlerinin kıtlığına yol açıyor.
Venezuela marketlerinde oldukça az miktarda stok olduğu belirtilen temel ihtiyaç ürünlerinin bu durumuna ülkede uygulanan ’Sosyalist’ uygulamanın para üzerindeki etkisi gerekçe gösteriliyor. Devlet başkanı Nicholas Maduro, her ne kadar selefi Hugo Chavez’in ülkede milliyetçiliği ayaklar altına alan sosyalist yasalarını muhafaza edeceğine yemin etmiş olsa da analiz uzmanları tarafından yapılan açıklamalarda devletin ekonomi üzerindeki etkisinin ülke çapında temel ürünlerin kıtlığına yol açan dengesizlikler yarattığı ifade ediliyor.
Venezuela, enflasyon bazında Latin Amerika ülkelerindeki en yüksek değerlere sahipken, ülkede enflasyon şu an yüzde 25 dolaylarında seyrediyor.
(İHA)