BIST 9.986
DOLAR 32,41
EURO 34,80
ALTIN 2.435,23
HABER /  GÜNCEL

TUSHAD sırrı ortaya çıktı!

2007'de Malatya Zirve Yayınevi'nde tanıklık yapan İlker Çınar TUSHAD ile ilgili bilgiler verdi.

Abone ol

İlker Çınar "TUSHAD Genelkurmay'a bağlıdır demedim. Ama onlar yönetmelik ve yasalardan bahsediyorlar. TUSHAD gizli bir örgüttür. Sır burada" dedi.

2007'de Malatya Zirve Yayınevi'nde biri Alman uyruklu 3 kişinin öldürülmesine ilişkin davada 72. duruşma görülüyor. Davanın hem sanığı hem de gizli tanığı olan İlker Çınar, video konferans yöntemiyle ifade vermeye 8. celsede de devam ediyor.

Malatya'da 18 Nisan 2007 tarihinde Zirve Yayınevi'nde çalışan Alman uyruklu Tilman Ekkehart Geske ile Necati Aydın ve Uğur Yüksel'in öldürülmesiyle ilgili Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın 72. duruşması görülüyor. Davanın hem sanığı hem de gizli tanığı olan İlker Çınar’ın video konferans yöntemiyle ifade verme işlemi sekizinci celsede de devam ediyor. Çınar’ın ifade verme işleminin bugün bitebileceği öğrenildi.

TANIK VE SANIK İLKER ÇINAR 7 DURUŞMADIR İFADE VERİYOR

Gizli tanık ‘Deniz Uygar’ kod adıyla bilinirken kimliği deşifre olan İlker Çınar, ifade vermeye devam etti.

Gizli tanık İlker Çınar, davanın sanığı Hurşit Tolon'un kendisini adli makamlara teslim ettiği TUSHAD kimliğini sahte olduğunu belirtmesiyle ilgili olarak, "TUSHAD resmi bir yapı olmadığı için bu kimlik TUSHAD için geçerlidir. Resmi yönetmenliklere göre TUSHAD kimliğinin sahte olduğunu söylemek, aslında TUSHAD'ı kabul etmektir. Çünkü bu yapı resmi bir yapı değilki, kimliği de resmi olsun. Bu kimliğin devlete ait olduğunu söylemeyi kendime zul sayarım" ifadelerini ileri sürdü.

İlker Çınar, kendisinin Sosyal Güvenlik Kurumu'na (SGK) başvurarak sigorta primlerini sorduğunda, primlerinin yatırılmamış olmasını görmesinin ardından 1993 yılından beri çalıştığı TUSHAD'ın yasa dışı oluşum olduğunu anladığını iddia etti.

Çınar, şunları iddia etti: "Yalan Rüzgarı dizisine nal toplatıyorlar. Resmi olan Genelkurmay ile resmi olmayan TUSHAD'ı kıyaslıyorlar. Ben hiçbir ifademde TUSHAD Genelkurmay'a bağlıdır demedim. Ama onlar yönetmelik ve yasalardan bahsediyorlar. TUSHAD gizli bir örgüttür. Sır burada. Elma ile armut karıştırılmaz. Bunu ilkokul çocukları da biliyor."