BIST 10.169
DOLAR 32,30
EURO 35,02
ALTIN 2.454,86
HABER /  DÜNYA

Bu da yeni konsept eczane örneği

Dünyanın gelişmiş ülkelerinde bulunan fakat Türkiye’de İstanbul’un dışında yaygın olmayan yeni konsept eczane örneği Başkent Ankara’da açıld...

Abone ol

Dünyanın gelişmiş ülkelerinde bulunan fakat Türkiye’de İstanbul’un dışında yaygın olmayan yeni konsept eczane örneği Başkent Ankara’da açıldı. Yeni konsept eczane olan Eceser Eczane’de her türlü tıbbi ilacın yanı sıra kişisel bakım ürünlerinden bitkisel ürünlere, anne ve bebek ürünlerinden vitamin takviyelerine kadar bir çok ürün bulunuyor.
Kızılay’da Bayındır Sokak’ta açılan Eceser Eczane’nin açılışına AK Parti İstanbul Milletvekili Mehmet Domaç, Ankara Eczacı Odası Başkanı Oğuz Ekincioğlu, Çankaya İlçe Sağlık Müdürü Dr. Muhammet Fatih Taşlıçay ve şube müdürleri, Eczacı Taner Ercanlı’nın ailesi ve yakınları ile sektör temsilcileri katıldı.
Eczacıların yeni konsept denilen bu tip eczanelerle daha iyi hizmet vereceklerini söyleyen AK Parti İstanbul Milletvekili Mehmet Domaç, “Türkiye’de isteyen istediği büyüklükte eczane açma hakkına sahip. Daha önceden Türkiye’de çok fazla ürün ve çeşit yoktu. Çünkü milli gelir düşüktü, milli gelir arttıkça insanların tüketim alışkanlıkları gelişiyor, ürün çeşitleri de giderek artıyor. Dolayısıyla daha geniş eczanelere ihtiyaç ortaya çıkıyor. Türkiye’de bunun birkaç tane örneği ver ama Ankara’da yeni gördüm. Eczacılar ilaç dışı ürünlerde yarışacaklar demektir bu. Eczacıların bunları yapması gördükleri eğitim açısından hakkı” dedi.
Bu tür eczanelerden halkın daha iyi hizmet alacaklarını belirten Ankara Eczacı Odası Başkanı Oğuz Ekincioğlu, “Özellikle İstanbul’da orada başladı bu sistem. Bu örnekte eczane Ankara’da çok az, belki ilk denilebilir. Dünyada sağlık ürünlerinin tamamında danışmanlık yapan eczacının rolü öne çıkıyor, eczacılar sağlığın her alanına kendi akademik donanımları nedeniyle sahip çıkıyorlar. Bu danışmanlık nedeniyle bu tür eczaneler ortaya çıkmaya başladı. İlaç hizmeti Türkiye’de son dönemde değersizleşti, hem ilaç fiyatları ucuzladı. Ekonomik büyüme ile ilaç fiyatları aynı oranda büyümedi. O nedenle eczacılar kendi yaşamlarını sürdürebilmek için, yaşadıkları ekonomik sıkıntıyı atlatabilmek için ilaç dışı ürünlere yöneldiler. Bu tür eczanelerde halkımızın daha iyi bir hizmet alacağı da bir gerçek. Sonuna kadar destekliyoruz” diye konuştu.
Yeni konsept eczane örneğini Ankara’da ilk olarak başlattıklarını ve her türlü tıbbi ürünün yanı sıra kişisel bakım ürünlerini de satarak bu ürünlerle ilgili danışmanlık hizmeti verdiklerini belirten Eceser Eczanesi sahibi Eczacı Taner Ercanlı, “Eczanelerin klasik görünümleri artık değişiyor. Artık tamamıyla ilaç satan yerler değil, bundan sonra kişisel bakım ile ilgili her türlü ürünün satıldığı noktalar haline gelmeye başladı. Tüm dünyada olduğu gibi bu ülkemizde de başladı. Biz Ankara gibi metropol şehrin merkezinde, Kızılay’da bir farklılık adına kişisel bakım ve ilaç anlamında hastalarımızın ve tüketicilerin her türlü ürüne ulaşabilecekleri, çok geniş bir ürün portföyüne sahip bir eczane konseptiyle Ankaralıların hizmetine sunduk. Artık günümüzün eczacılık sisteminde konsept bu taraflara doğru kaymaya başlıyor. Burada hastalarımıza eczacılık mesleğinin temel taşlarından olan ilaç hizmetini eksiksiz olarak vereceğiz. Bunun yanında dermokozmetik, renkli kozmetik denilen makyaj ürünleri, anne bebek grubu ürünler, medikal ortopedik ürünler olacak, homeyapatü ürünleri, bitkisel ürünler, gıda takviyeleri olacak. Bir kişinin kişisel bakım, bağışıklık sistemi ile ilgili, mineral, vitamin takviyelerinden tutunda güneş koruma ürünlerine kadar aklınıza gelebilecek günlük hayatımızda kullanılan ürünlerin bulunduğu bir hizmeti sağlıyoruz” şeklinde konuştu.
(İHA)