BIST 10.159
DOLAR 32,23
EURO 35,17
ALTIN 2.476,64
HABER /  DÜNYA

CHP’den seçim tarihi teklifi

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, ‘yerel ve genel seçimler 30 Mart’ta birlikte yapılsın’ önerisinde bulundu.<br/>CHP Genel Başkan Ya...

Abone ol

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, ‘yerel ve genel seçimler 30 Mart’ta birlikte yapılsın’ önerisinde bulundu.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığındaki MYK toplantısı devam ederken düzenlediği basın toplantısında, MYK’da ağırlıklı olarak dış politik konuların ele alındığını söyledi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın ABD’den dönüşünde yaptığı açıklamada, ABD Başkanı Barack Obama’nın Suriye konusundaki çizgisini öğrenemediği yönünde ifadeler kullandığını belirten Tekin, "Sayın Başbakan Obama ile yaptığı görüşmelerde bunları soramamışsa herhalde bundan sonra da bu soruların cevabını zor alacaktır" dedi.
Başbakan Erdoğan’ın 2014 yılında üç sandığın kurulabileceği yönündeki açıklamalarını da değerlendiren Tekin, CHP olarak hiçbir zaman milletten kaçan bir parti olmadıklarını söyledi. Tekin, "Ne zaman isterlerse seçime hazır olduğumuzu ifade etmek istiyorum ama uzun süredir kamuoyunda tartışılan, bilinen hatta önümüzdeki barış sürecinde ciddi engel teşkil eden iki temel konu var. Yüzde 10 barajını kaldıralım ve Siyasi Partiler Yasası’nı derhal değiştirelim. Bu konuda Sayın Başbakan’a, AK Parti’ye teklif olarak, hazırladığımız kanun teklifi Parlamento’da bekliyor. Sayın Başbakan eğer grubuna talimat verirse en kısa süre içinde siyasetin ve milletin önünde olan bu temel iki engeli hemen kaldıralım" ifadelerini kullandı.
CHP’nin her zaman seçime hazır olduğunu dile getiren Tekin, seçim konusunda Başbakan’ın önerisine CHP olarak destek verdiklerini belirtti. Tekin, "Yerel seçimle genel seçimi 30 Mart’ta yapalım. Bu ülkenin parasını çarçur etmeyelim. Eğer Sayın Başbakan referanduma çok hevesliyse aynı zamanda iki seçim bir referandum niteliği de taşıyacak. Bu vesileyle 2014’te iki seçim yapmış oluruz. Cumhurbaşkanlığı seçimi de normal zemininde olacak. Sayın Başbakan’ın bütün uğraşını biliyorum. Bütün gayreti kardeşi Gül’ü yemektir ama koşullar ona çok uygun değil" şeklinde konuştu.
Gazetecilerin sorularını da cevaplayan Tekin, bazı internet sitelerinde, Kemal Kılıçdaroğlu imzalı olduğu iddiasıyla, ’Reyhanlı’da yapılacaklar’ başlıklı bir metne yer verildiğinin hatırlatılması üzerine bu metnin gerçek olmadığını ve bunu ortaya atanlar hakkında gerekli hukuki girişimlerin yapılacağını söyledi.
(İHA)