BIST 10.471
DOLAR 32,77
EURO 35,09
ALTIN 2.457,99
HABER /  GÜNCEL

Veli Küçük 3 tır dolusu altını anlattı

Ergenekon davasında hakim karşısına çıkan Veli Küçük, üç tır dolusu altın iddialarına cevap verdi.

Abone ol

Birinci ''Ergenekon'' davasının tutuklu sanığı emekli tuğgeneral Veli Küçük, dava dosyasında yer alan ''Ergenekon'' şemasındaki isimleri okuyarak, bu kişilerin duruşmada dinlenilmesini istedi. Küçük, hakkında ortaya atılan iddiaları bir kez daha yalanlayarak serveti konusundaki iddialara ise bu kez belgeleriyle cevap verdi.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada söz alan Küçük, hakkında birçok suçlama ve asılsız iddia olduğunu belirterek, ''Sular geri gelir sayın başkanım. Gerçek Türk adaleti bir gün gelecek'' dedi.

ÜÇ TIR DOLUSU KÜLÇE ALTIN İDDİASI

Adana'nın Kozan ilçesindeki bir bankanın antreposunda 50 milyon doları olduğunun söylendiğini ifade eden Küçük, ''Aytaç Yalman ile beraber tm 3 tır dolusu külçe altınım varmış, Gelibolu tarafında bir yağ fabrikasına el koymuşum, 50 milyon dolar almışım ve bunun gibi bir sürü asılsız iddia'' diye konuştu.

Bunun üzerine, mahkeme heyetinin 3 Haziran 2010'da Maliye Bakanlığına yazı yazdığını kaydeden Küçük, ''Hakkımda öyle bir tahkikat yapıldı ki köydeki evimin kümesi bile arandı. MASAK, 20 sayfalık rapor hazırladı. Raporda '2004 model Renault araba, 2 bin 693 lira bankadaki para ve Beşiktaş'ta bir dairesi var' denildi. Yapılacak işlem olmadığı notu düşüldü. 8 Ekim 2010 tarihli bu rapor hakkımdaki iddialara cevaptır'' dedi.

Küçük, dava dosyasında yer alan ''Ergenekon'' şemasında adının bulunduğunu ifade ederek, kendisinin şemada ''köprü eleman'' olarak yer aldığını ve üstünde bazı isimler bulunduğunu kaydetti.

"ŞEMAYI BİZZAT TUNCAY GÜNEY HAZIRLADI"

Yine şemada emir aldığı kişiler de olduğunu ancak şemanın açılmaması nedeniyle bu isimlerin gizli kaldığını söyleyen Küçük, şöyle konuştu:

''Bu şemayı da bizzat Tuncay Güney hazırladı. Bu listenin açık hali mahkemenizde var. Israrla açılmasını istedik ama taleplerimiz reddedildi. Şimdi bu listeyi okuyorum ve isimleri geçen şahısların buraya çağrılarak dinlenilmesini talep ediyorum. Benimle ne gibi bir irtibatları olduğunun sorulmasını talep ediyorum.''

Küçük, daha sonra, emekli orgeneral Hüseyin Kıvrıkoğlu, Eşref Bitlis, Tansu Çiller, Deniz Baykal, Mehmet Ağar, Sedat Bucak, Sedat Peker ve Sami Hoştan'ın da aralarında bulunduğu bazı kişilerin isimlerini okudu.

KÖYÜNE GÖTÜREN ASKER BİLE VARMIŞ!

Veli Küçük, Alparslan Arslan'ın ''Cumhuriyet gazetesine atılan bombaları tutuksuz sanık Süleyman Esen'den aldığı, Esen'in de bu bombaları asker olan eniştesinden aldığı'' ifadelerine dikkati çekti.

El bombalarının kovanı olmadığını ifade eden Küçük, ''Çatışmaya gidenlere el bombası verilir, kaç tane kullandığı tespit edilemez. Terhis olan her asker köy kahvesinde göstermek için yanında bir tane götürür. Esen askerliğini Şırnak'ta yapmış, operasyonlara katılmış, Esen'e bunları soran hiç olmadı'' diye konuştu.