BIST 10.182
DOLAR 32,21
EURO 35,13
ALTIN 2.470,15
HABER /  POLİTİKA

Vekillerin yeni merakı!

Milletvekillerimizi şimdi yeni bir heyecan sardı. Ak Partili Mehmet Domaç öncü oldu. Bakın vekiller ne kursu alacaklar?

Abone ol ZÜBEYİR KINDIRA
İNTERNETHABER

ANKARA- Milletvekilleri, kaptanlık kursu alarak kaptan olacaklar. AKP’li Mehmet Domaç, milletvekilerinin kaptanlık kursu alması ve kaptan olması için öncülük etti. Denizcilik Müsteşarlığı ile görüşen ve vekillere özel bir kurs düzenlenmesini isteyen Domaç, olumlu yanıt aldı. Domaç, şimdi kaptan olmak isteyen milletvekillerinin listesini yapıyor.

Kaptan olmak için kursa katılmaya karar veren vekillerin isim listesi tamamlandığında Domaç, kurs tarihi ve kurs yeri belirleyecek. Domaç, öğretmenlerin Meclis’e gelerek kurs vermesini istiyor. TBMM Başkanlığı’nda kurs verilmesi için bir grup salonunun tahsis edilmesini de isteyecek Domaç, eğitmenlerin Meclis’te vereceği kaptanlık kursu sonunda, vekillerin sınavlarını da yine TBMM’de yapılmasını sağlayacak.

Sınavda başarılı olacak vekiller, Müsteşarlığın vereceği ve uluslar arası geçerliliği olan Amatör Denizci Belgesi (ADB) sahibi olacaklar. Bu belge ile 24 metreye kadar ulaşan her türlü yelkenli ya da yelkensiz tekneleri kullanabilecek vekil kaptanlara ayrıca telsiz Operatörlüğü için de ayrı bir kurs ve sınav düzenlenecek.