BIST 10.215
DOLAR 32,20
EURO 35,06
ALTIN 2.462,03
HABER /  POLİTİKA

Özalın binası değişecek!

Bina ve arsa için sözleşme hazırlanıyor. Ardından ihaleye çıkılacak ve Özal’ın yaptığı bina şekil değiştirecek.

Abone ol ZÜBEYİR KINDIRA
İNTERNETHABER

ANKARA- Anavatan Partisi, genel merkez binasının yıkılıp yeniden yapılması için ihaleye çıkacak. Ancak henüz Şartname hazır değil. Şartnamenin hazırlanması sonrasında; hemen ihaleye çıkılacak ve bina yıkılıp, baştan yapılacak. Hem genel merkez binası hem büyük bir iş hanı ya da alışveriş merkezi olarak yeniden inşa edilecek Anavatan Partisi’nin arsası, Ankara’nın en güzel arsalarından biri olarak kabul ediliyor.

‘Kupon Yer’ olarak adlandırılan ve şehir merkezi içinde bulunan bu büyüklükte bir arsa bulunmasının zorluğu nedeniyle oldukça değerli bir arsaya sahip olan Anavatan Partisi, 4.5 dönüm civarındaki arsanın gelir getirici bir şekle dönüştürülmesi için harekete geçmişti.

Eski Adalet Bakanı Oltan Sungurlu, başkanlığında kurulan ve MKYK tarafından yetkilendirilen bir komisyonun yürüttüğü proje kapsamında; Turgut Özal tarafından partiye kazandırılan arsa ve bina şekil değiştirecek.

Oltan Sungurlu, “Henüz netleşen bir durum yok. Projeyi gerçekleştirmeye kararlıyız. Bu amaçla ihaleye çıkacağız. Ama henüz şartname hazır değil. Bir profesyonel şirketle şartname hazırlaması için anlaştık. Şartnameyi bekliyoruz. Şartname hazır olduktan bir gün sonra bile ihaleye çıkabiliriz. İhaleye gelecek teklifler arasında en makulünü seçeceğiz. Arsanın kat şartı, sınırı yok. Projenin nasıl bir proje olacağı, gelecek teklifler sonrası netleşecek” dedi.