BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA

Vekilden polislere argo sürgünü

AK Parti Milletvekili İsmail Katmerci'nin polislerle çay muhabbeti tayinle neticelendi

Abone ol

İzmir'de AKP Milletvekili İsmail Katmerci'nin kendisini tanıtmadan gittiği Çiğli İlçesi'ndeki Asayiş Büro Amirliği'nde çay içerken tartıştığı polis memuru Hayri Boz ile İlçe Emniyet Müdürü'nün telefon numarasını vermeyen başkomiser Cem Kesici'yi, İzmir Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın'a şikayet etti. Çapkın'ın talimatıyla görevlerinden alınan polis memuru Hayri Boz Güzeltepe Polis Karakolu'na, Başkomiser Cem Kesici de, Hassas Bölgeleri Koruma Şube Müdürlüğü'ne tayin edildi.

Çiğli'deki Atatürk Organize Sanayi Bölgesi'nde, çöp konteyneri ve arazöz üretimi yapan bir şirketi bulunan AKP İzmir Milletvekili İsmail Katmerci, geçtiğimiz günlerde, Çiğli İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği'ne gidip bahçesindeki banka oturdu.

Katmerci, gerçek kimliğini açıklamazken, iddiaya göre kendi aralarında sohbet eden polis memurlarının argo konuşmalarına tanıt oldu. Katmerce polis memurlarının çay koyduğu bardaklardan birini aldı. İddiaya göre, Katmerci, polis memurlarından Hayri Boz'a, “Eğer bu çayı, bana küfretmeden koyduysanız içerim. Ettiyseniz içmem” dedi. Polis memuru Hayri Boz'un, “Biz her gelen vatandaşa çay ikram ederiz. Neden küfredelim. Öyle düşünüyorsanız içmeyin” dedi.

Bu diyalogun ardından milletvekili olduğunu açıklayan Katmerci, cep telefonundan kendisine ulaşılan ve bölgesinde devriye gezen Asayiş Büro Amiri Başkomiser Cem Kesici ile görüştü. İlçe Emniyet Müdürü'nün telefonunu istediği Başkomiser Cem Kesici'nin, kendisini tanımadığı için olumsuz yanıt vermesi üzerine Katmerci, polislerin yanından ayrıldı.

Yaşadığı tartışmanın ardından Katmerci, İzmir Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın'ı arayıp durumu bildirdi. Olayla ilgili idari soruşturma başlatılırken, Çapkın'ın talimatıyla görevden alınan polis memuru Hayri Boz, Çiğli İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Güzeltepe Polis Karakolu'na, Başkomiser Cem Kesici ise Hassas Bölgeleri Koruma Şube Müdürlüğü'ne gönderildi.

VATANDAŞ GİBİ DAVRANDIM

Açıklama yapmaktan kaçınan AKP İzmir Milletvekili İsmail Katmerci, kimliğini bilerek söylemediğini, polislerin, vatandaşlara nasıl davrandığını görmek için oraya gittiğini söyledi. Burada tatsız şeyler yaşandığını söyleyen Katmerci, “Kapının önünde çay içiyorlardı. Yanlarına vatandaş gibi oturdum. Daha sonra tatsız şeyler yaşandı. O konu artık benim için kapandı. Sadece vatandaşlara nasıl davranıldığını görmek istedim” diye konuştu.

Öte yandan, görevlerinden alınan polis memuru ile başkomiser, konuyla ilgili açıklama yapmazken, emniyet çevreleri, her gün karakollara yüzlerce kişinin gelip gittiğini, şu ana kadar vatandaşlardan gelen herhangi bir sorunla karşılaşılmadığını, ayrıca milletvekilinin gerçek kimliğini açıklamamasında art niyet söz konusu olduğunu, teşkilata yıllarca emek veren başarılı arkadaşlarının bu şekilde görevden alınmasının üzücü olduğunu dile getirdi.

Bu olayın yaşanmasının ardından, Çiğli Asayiş Büro Amirliği'ndeki diğer 5 polis memurunun da çevredeki değişik karakollara tayin edildiği öğrenildi.