BIST 9.468
DOLAR 32,60
EURO 34,84
ALTIN 2.495,36
HABER /  GÜNCEL

Ve karakış kapımıza dayandı

Doğu bölgelerimizde yağışlar devam ederken, Çarşamba gününden itibaren ülkemizin kuzeybatı kesimleri Balkanlar ve Karadeniz üzerinden gelecek yeni bir soğuk ve yağışlı havanın etkisine girecek

Abone ol

Yeni haftada güneş yüzünü gösterdi. Ama güneşe aldanmayın. Meteoroloji Genel Müdürlüğü özellikle doğu bölgelerinde düşen sıcaklıklara ve kar yağışına dikkat çekti.

Türkiye Çarşamba gününden itibaren yeni bir soğuk ve yağışlı havanın etkisine giriyor.

Yapılan son değerlendirmelere göre; Yeni haftada doğu bölgelerde yağışlar devam ederken, Çarşamba günü öğle saatlerinden itibaren Ülkemizin kuzeybatı kesimlerinin Balkanlar ve Karadeniz üzerinden gelecek olan yeni bir soğuk ve yağışlı havanın etkisine gireceği tahmin ediliyor.

Pazartesi (12.11.2012) ve Salı (13.11.2012) günleri Batı Karadeniz kıyıları, İç Anadolu’nun doğusu, Doğu Akdeniz’in doğusu ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde yağış bekleniyor. Genellikle yağmur ve sağank, güneydoğu kesimlerde yer yer gökgürültülü sağanak, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu’nun kuzeydoğusu ve Doğu Anadolu’nun kuzeyinin yükseklerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde görülecek yağışların, yarın (12.11.2012 Pazartesi) Diyarbakır, Batman, Siirt, Şırnak, Van, Hakkari, Bitlis, Muş ve Elazığ çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

13.11.2012 Çarşamba günü Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda devam edecek yağışlara ilave olarak, öğle saatlerinden itibaren Marmara’nın kuzey ve doğusu ile Batı Karadeniz’in Balkanlar ve Karadeniz üzerinden gelecek yeni bir soğuk ve yağışlı havanın etkisine gireceği tahmin ediliyor. Yağmur ve sağanak şeklinde başlayacak yağışların gece saatlerinde Batı Karadeniz’in iç kesimleri (Bolu ve Kastamonu), Çankırı, Bilecik ve Bursa-Uludağ çevreleri ile Doğu Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu’nun kuzeyi ve Sivas çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Yağışların Perşembe (14.11.2012) günü kuzey ve doğu kesimlerde devam edeceği, kar yağışının özellikle Doğu Anadolu’nun doğusunda kent merkezlerinde de görülebileceği tahmin ediliyor.

PAZARTESİ SALI SICAKLIK ARTIYOR AMA...

Hava sıcaklığında özellikle gündüz sıcaklıklarının güneşlenme ile birlikte Pazartesi ve Salı günleri iç ve batı bölgelerde 3 ila 5 derece artacağı, gece sıcaklıkları ile Doğu bölgelerde önemli bir değişikliğin olmayacağı tahmin ediliyor. Ancak, Çarşamba günü Marmara, Kuzey Ege ve Batı Karadeniz başta olmak üzere kuzeybatı kesimlerde, Perşembe günü ülke genelinde hissedilir derecede azalması bekleniyor.

Rüzgarın yarın (Pazartesi) Orta ve Doğu Karadeniz’de kuzeybatı yönlerden kuvvetlice (30-50 km/s), Çarşamba günü Kuzey Ege başta olmak üzere, Marmara ve Batı Karadeniz’de kuzey ve kuzeydoğu (poyraz) yönlerden kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına (40 – 60 km/saat, yer yer 70-80 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor.

METEOROLOJİ'DEN UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Doğu Anadolu'nun güneyi (Elazığ, Van, Bitlis, Muş, Hakkari ve Şırnak) ile Diyarbakır, Batman, Siirt, Ordu, Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin'in kıyı kesimlerinde yer yer kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (Ani sel, su baskını, taşkın, yıldırım, vb.) ilgililerin ve vatandaşların tedbirli ve dikkatli olmaları gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın; Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında kuzeybatı (Karayel) yönlerden yer yer kuvvetlice (30-50 km/s) esmesi beklendiğinden oluşabilecek olumsuzluklara karşı (Deniz ulaşımda aksamalar, ağaç devrilmesi, çatı uçması vb.) ilgililerin ve vatandaşların tedbirli ve dikkatli olmaları gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA: Parçalı ve az bulutlu, öğle saatlerinde doğusunun çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

EGE: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

AKDENİZ: Parçalı, doğusu çok bulutlu, Hatay, Osmaniye ve Kahramanmaraş çevrelerinin aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

İÇ ANADOLU: Parçalı, doğusu yer yer çok bulutlu, Sivas, Yozgat, Kayseri, Nevşehir, Niğde, Aksaray ve Karaman çevrelerinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

BATI KARADENİZ: Çok bulutlu, Bolu dışında bölge genelinin sabah saatlerinde yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı, Gümüşhane ve Bayburt'un yüksek kesimlerinin karla karışık yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Ordu, Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin'in kıyı kesimlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; kıyılarında kuzeybatılı yönlerden yer yer kuvvetlice (30-50 km/s) esmesi bekleniyor.

DOĞU ANADOLU: Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı, bölgenin kuzeydoğu kesimlerinin yükseklerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; bölgenin güneyinde (Elazığ, Van, Bitlis, Muş, Hakkari ve Şırnak) yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Çok bulutlu, bölge genelinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Diyarbakır, Batman ve Siirt çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.