BIST 10.046
DOLAR 32,27
EURO 34,71
ALTIN 2.410,05
HABER /  GÜNCEL

BBC, istifa eden Genel Müdür'ün maaşını ödeyecek

BBC yönetimi, görevinden istifa eden Genel Müdür George Entwistle'a 450 bin sterlin tutarındaki bir yıllık maaşının ödeneceğini duyurdu.

Abone ol

BBC yönetimi, görevinden istifa eden Genel Müdür George Entwistle'a 450 bin sterlin tutarındaki bir yıllık maaşının ödeneceğini duyurdu.

Konuyla ilgili yönetimden yapılan açıklamada 12 aylık maaşı ödenecek Entwistle'nin, bu süre içerisinde kurumda yürütülecek soruşturmalara yardımcı olacağı belirtildi.

Bu karar İngiltere'de bazı milletvekillerinin tepkisine neden oldu.

Avam Kamarası'nın Kültür Komitesi Başkanı John Whittingdal, konuyla ilgili yaptığı açıklamada BBC’nin neden Entwistle’a 450 bin sterlin ödenmesinin uygun olduğunu düşündüğünü öğrenmek istediğini belirtti.

İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcısı Harriet Harman’sa bu ödemenin haklı görülemeyeceğini belirtti.

BBCMütevelli Heyeti Başkanı Lord Patten dünkü açıklamasında BBC’nin radikal bir revizyona ihtiyacı olduğunu belirtmişti.

Patten istifa etmeyeceğini de söylemişti.

BBC Genel Müdürü George Entwistle, Newsnight programındaki çocuk istismarıyla ilgili bir haberde eski bir politikacının haksız yere hedef haline gelmesi nedeniyle Cumartesi günü istifa ettiğini açıklamıştı.

Yaklaşık sekiz hafta önce Genel Müdür olan Entwistle, "tüm içeriğin sorumluluğunu taşıyan kişi olarak, kabul edilemez gazetecilik standartlarını göz önüne alarak" görevden ayrıldığını duyurmuştu.

Muhafazakâr Partili Lord McAlpine'ın adı, Newsnight programında, 1980'lerde Galler'deki bakım evlerinde çocukların istismar edilmesiyle ilişkili gibi kullanılmıştı.