BIST 10.209
DOLAR 32,42
EURO 34,76
ALTIN 2.402,74
HABER /  POLİTİKA

BDP'li vekil polise yumruk attı

Şırnak’ta 2011'in Mart ayında Sabahat Tuncel'in tartıştığı başkomisere tokat atıp, hakaret etmesinin bir benzerinin Diyarbakır'da yaşandı.

Abone ol

BDP 'lilerin Diyarbakır 'da cezaevlerinde süren açlık grevleri ne destek vermek için yapmak istediği yüşüyüşe izin verilmemesi gerginlik yarattı.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

Polisin bir kişiyi gözaltına almak istemesi üzerine BDP'li milletvekilleri ve çevik kuvvet arasında arbede çıktı. Arbedenin ardından sivil bir polis memuru BDP Milletvekili Özdal Uçer 'e yönelik, "Memura yumruk atan milletvekili, milletvekilinin buna hakkı yok. Hangi milletin vekilisiniz siz" diyerek tepki gösterdi. BDP Milletvekili Özdal Üçer, "O polis bana yumruk attı. Kendimi savunmak zorunda kaldım" dedi.

1.20121111204250.jpg

Diyarbakır'da BDP'nin cezaevlerindeki açlık grevleri destek vermek amacıyla düzenlemeyi planladığı yürüyüşe izin verilmedi. Yürüyüşün başlama noktası olan BDP İl Başkanlığı önünde geniş güvenlik önlemleri alındı. Yürüyüşe izin verilmemesi üzerine BDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan 'ın da aralarında bulunduğu grup parti önünde oturma eylemi yaptı. Yapılan görüşmelerden sonra kalabalığan küçük gruplar halinde Diyarbakır E Tipi Cezaevi yakınında bulunan Dicleliler Yasevine giderek açıklama yapmasına izin verildi.

24533.jpg