BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA

Ve BDP Öcalan'a isyan bayrağı açtı!

BDP Eşbaşkanı Gülten Kışanak'tan Baydemir'i yerden yere vuran Abdullah Öcalan'a sert bir cevap geldi.

Abone ol

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osmanı Baydemir krizi BDP ile Öcalan'ı karşı karşıya getirdi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir'in, "Silahlar miadını doldurdu” sözleri üzerine Öcalan'ın "Ya özeleştiri yapsın ya da görevi bıraksın" resti sonrası BDP belediye başkanına sahip çıktı.

BDP Eşbaşkanı Gültan Kışanak "Öcalan düşüncelerini açıklamakta sonuna kadar özgürdür. Beni de başkasını da eleştirebilir. Eşbaşkan olarak ben ve Sayın Baydemir görevinin başındadır” dedi.

Öcalan’ın sözleri sonrası BDP içinde istifa tartışmaları başladı. Bir grubun başta Baydemir olmak üzere Eşbaşkan Kışanak’a istifa baskısında bulunduğu ileri sürüldü.

Milletvekilleri konuyla ilgili sessiz olmayı tercih ederken ısrarlı sorular üzerine sadece Eşbaşkan Gültan Kışanak grup konuşması sonrası kısa bir değrelendirme yaptı.

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele günü dolayısıyla kadın sorunu merkezli bir konuşma yapan Kışanak asıl gündemlerinin bu olduğunu söyledi ama üst üste gelen sorular üzerine şunları ifade etti:

“Sayın Osman Baydemir Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanımızdır. Görevinin başındadır. BDP’nin Eşbaşkanı benim. İstifa olsa önce benim haberim olur. Medya senaryo yazıp bize gerçekmiş gibi sormasının anlamı olmadığını düşünüyorum.

Parti içinde istifa baskısı olduğu yönündeki iddiaları da reddeden Kışanak şöyle devam etti:
“Öcalan da bir insan düşüncelerini açıklamakta sonuna kadar özgürdür. Kendi düşüncelerini açıklamıştır. Beni de başkasını da eleştirir. Yeniden neden kamuoyu gündemine taşıyorsunuz. Eş başkan olarak buradayım, Sayın Baydemir de görevinin başındadır.”

YENİ GÖRÜŞME BEKLENİYOR

Öcalan’ın tartışma yaratan sözleri sonrası şimdi gözler bu hafta içinde yapılacak yeni görüşmeye çevrildi. Kulislerde Öcalan'ın sözlerini yumuşatacağı konuşuluyor.