BIST 9.693
DOLAR 32,58
EURO 34,81
ALTIN 2.501,42
HABER /  GÜNCEL

Vatikan'ın gizli kardinali Gülen

Araştırmacı Yazar Aytunç Altındal yıllar önce Gülen ile ilgili söylediği çarpıcı iddialar yeniden gündeme geldi. İşte o sözleri...

Abone ol

A Haber'de yayınlanan Yaz-Boz programında Aytunç Altındal'ın, Fetullah Gülen hakkında çarpıcı tespitleri yer aldı.

FETÖ lideri Fetullah Gülen’in, Vatikan’da görüştüğü Papa 2. Jean Paul tarafından “gizli kardinal” olarak atandığı ortaya çıktı.

Altındal'ın konuyla ilgili "Vatikan'da yönetim Papa ve 9 kardinaldedir. Bu kardinallerin yedisini tüm dünya tanır. Ancak ikisi gizlidir ve sadece Papa bilir. Fetullah Gülen gizli iki kardinalden biridir" sözlerine yer verildi.

       

Araştırmacı Yazar Aytunç Antındal  çarpıcı açıklamalarında şunları söylemişti: 

"İslam dinin bir farzı var. Çok önemli bir farz nedir bu hacca gitmek acaba Fethullah Gülen hacca gitti mi soruyorsun, basit bir soru vay efendim bu soruyu nasıl sorarsınız ya ne var bunda!" diye sordu. 

Gülen'in Vatikan'a gitmesine dikkat çeken Altındal, "Peki Vatikan'a gidiyorsun Papa ile el sıkışıyorsun da hacca niye gitmiyorsun?" dedi. 

Kendisinin bu konuyu yıllar önce de yazdığını söyleyen Altındal, "Ben 1996'da bir yazı yazdım Cumhuriyet Gazetesi'nde Papa'nın gizli kardinalleri diye bu gizli kardinallerden üçünün papanın bir hakkı var bağrına basmak yabancı ülkede din değiştiriip katolik olup fakat hala o ülkenin dinine göre davranıyor olması şeklinde şahıslar var" diye eklemişti. 

Gazeteci, yazar ve araştırmacı Aytunç Altındal, 2013 yılında vefat etmişti.