BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

Vatikan, Trump’ın kararıyla adeta dalga geçti

Vatikan’daki Papalık Bilim Akademisi Başkanı, ABD Başkanı Trump’ın Paris İklim Anlaşması’ndan çekilmesini yorumladı

Abone ol

Vatikan’daki Papalık Bilim Akademisi Başkanı, ABD Başkanı Trump’ın Paris İklim Anlaşması’ndan çekilme kararını değerlendirirken, petrol ve kömüre güvenmenin dünya yuvarlak değil demekten farksız olduğunu söyledi.

ABD Başkanı Donald Trump’ın Paris İklim Anlaşması’ndan çekilme kararı, Avrupalı liderlerin yanı sıra Vatikan’ı da kızdırdı. Trump’ın kararını değerlendiren Papalık Bilim Akademisi Başkanı Piskopos Marcelo Sanchez Sorondo, “Kömür ve petrole güvenmeliyiz demek dünya yuvarlak değil demeye benziyor. Para kazanma ihtiyacının dikte ettiği bir absürtlük” dedi. 

‘TRUMP, VATİKAN’A SERT BİR TOKAT ATMIŞ OLUR’

Paris İklim Anlaşması’ndan çekilme kararı, ailesiyle birlikte Vatikan’ı ziyaret eden Trump’ın yanında ‘somurtarak’ poz veren Papa Francis’in, Trump’la arasını daha da açabilir. Zira Papa’nın iklim değişikliyle mücadele özel önem verdiği biliniyor.

La Repubblica’ya konuşan Piskopos Sanchez Sorando da Trump’ın bu kararının Katoliklerin ruhani lideri Papa Francis’e kişisel bir hakaret niteliğinde olduğu görüşünde. Piskopos Sanchez Sorando, “Bunu gerçekten yaparsa, yüzümüze sert bir tokat atmış olur. Herkes için bir felaket olur” ifadelerini kullandı.