BIST 9.717
DOLAR 32,49
EURO 34,97
ALTIN 2.432,63
HABER /  DÜNYA

Kadın patron, çalışanına prim olarak cinsel ilişki teklif etti

İngiltere'nin başkenti Londra'da bir emlakçı, prim olarak cinsel ilişki teklif eden patronunu dava etti. Mahkeme, cinsiyete dayalı ayrımcılığa uğradığına hükmettiği adamı haklı buldu.

Abone ol

İngiliz basınına yansıyan habere göre, Sarah Thomspon adındaki kadın, Noel zamanında düzenlenen bir şirket partisi sırasında çalışanı Paul Elworthy'ye, 180 bin sterlin değerinde satış gerçekleştirmesi durumunda ona prim olarak cinsel ilişki teklif etti.  

Teklif diğer çalışanların bulunduğu bir ortamda yapıldı ve masada gülüşmelere neden oldu.

Elworthy, Londra iş mahkemesinde rahatsızlığını dile getirdi: "Uzman danışmanların katıldığı ödüllü öğle yemeğine ben de gittim. Yemek sırasında Sarah Thompson, bana 180 bin sterlinlik satış karşılığına prim olarak cinsel ilişki sunacağını söyledi. Bu teklifi birçok kişinin ortasında yaptı. Beni çok rahatsız hissettirdi. Bölüm müdürüm olduğu için şirkete bildirmedim çünkü konunun adil bir biçimde ele alınacağına inanmıyordum."

MAHKEME 'TACİZ' DEMEDİ

Görgü tanıklarını dinleyen mahkeme, davacıyı haklı buldu. Ancak olayın geliştiği koşulları dikkate alan hakim, yaşananı taciz olarak değerlendirmedi.

Mahkeme, bir sonraki duruşmada davacı Elworthy'ye ödenecek tazminatı belirleyecek.