BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

Vatikan hem kınadı hem uyardı

Vatikan, Müslümanlara yönelik haksız saldırıların trajik sonuçları olabileceği uyarısında bulundu

Abone ol

Hristiyan aleminin önemli merkezlerinden Vatikan, Libya'nın Bingazi kentinde görevli Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Büyükelçisi Christopher Stevens'ın öldürüldüğü saldırıyı kınarken, Müslümanların duyarlılıklarına karşı yapılan haksız saldırıların zaman zaman ciddi trajik sonuçları olabildiğini bildirdi.

Vatikan Basın Sözcüsü Federico Lombardi, yaptığı açıklamada, ABD'li büyükelçi Stevens'ın öldürülmesini ''kabul edilemez'' olarak değerlendirerek, ''Çeşitli dinlerin inançları, metinleri, önemli figür ve sembolleri için derin saygı, halkların barış içinde bir arada yaşamaları için gerekli bir ön koşuldur. Müslümanların duyarlılıklarına karşı yapılan haksız saldırı ve provokasyonların zaman zaman ciddi trajik sonuçları olabiliyor. Bugün bir kez daha görülmüştür ki; bu hareketler, gerginlik ve nefreti besleyen, kabul edilemez reaksiyonlara yol açıyor'' dedi.

Lombardi, iki gün sonra Lübnan ziyaretine başlayacak ruhani lider Papa 16. Benediktus'un, bu gezisiyle farklı dinlere inananlara, bütün dinler ve halklar arasında ortak barış inşa etmek için diyalog ve saygı mesajı götürmeye hazırlandığını ifade etti.

Olayın, Papa'nın Lübnan seyahatine dönük güvenlik endişelerine ise Lombardi, Vatikan'ın bölgedeki durumu yakından takip ettiğini, şu an için bu seyahatin iptalinin söz konusu olmadığını söyledi.