BIST 9.645
DOLAR 32,55
EURO 34,91
ALTIN 2.428,55
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Konsolos katline Dışişleri'nden tepki

Dışişleri Bakanlığı Libya’nın Bingazi şehrinde dün gerçekleştirilen ve ABD’nin Trablus Büyükelçisi Christopher Stevens ile 3 görevlinin hayatlarını kaybetmesine yol açan terör saldırıyı kınadı.

Abone ol

Bakanlıktan yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“Libya’nın Bingazi şehrinde 11 Eylül 2012 tarihinde gerçekleştirilen ve ABD’nin Trablus Büyükelçisi Christopher Stevens ile 3 görevlinin hayatlarını kaybetmesine yol açan terör saldırısını şiddetle kınıyoruz.

Bu menfur saldırıda hayatını kaybedenlerin yakınlarına ve ABD halkına dayanışma uygularımızı ve taziye dileklerimizi iletiyoruz.

Çok sayıda diplomatını terörist saldırılarda şehit vermiş bir ülke olarak uluslararası hukukun güvencesi altındaki bir Büyükelçiyi hedef alan bu saldırının faillerinin en kısa zamanda adalet önüne çıkarılmasını önemle bekliyoruz.

ABD Büyükelçisine yönelik bu terör eylemi, aynı zamanda Libya'nın güvenlik ve istikrarıyla Libya halkının barış ve huzur özlemini de hedef almıştır.

Terörün dini ve milliyeti olmadığını, insanlığa karşı suç teşkil ettiğini her vesileyle vurgulayan Türkiye, terörizme karşı etkin mücadelenin uluslararası toplumun birlik ve dayanışmasıyla yapılması gerektiğine inanmaktadır.

Libya'da bu tür terör saldırılarının bir daha yaşanmaması için ülkede güvenlik ve istikrarın en kısa zamanda tesis edilmesini temenni ediyoruz. Libya Devleti ve halkına bu doğrultudaki çabalarında desteğimizi kararlılıkla sürdüreceğiz.”