BIST 10.046
DOLAR 32,42
EURO 34,60
ALTIN 2.383,34
HABER /  GÜNCEL

Organlarıyla hayat verecek!

81 yaşındaki Mehmet Öztürk'ün organları ailesi tarafından bağışlandı.

Abone ol

İzmir'in Karabağlar İlçesi'nde, yolun karşısına geçerken otobüsün çarpıp ağır yaraladığı 81 yaşındaki Mehmet Öztürk, kaldırıldığı hastanede 2 gün süren yaşam savaşını kaybetti. Öztürk'ün organları ailesi tarafından bağışlandı.

Kaza, önçeki gün, Güney Mahallesi 1140 Sokak üzerinde meydana geldi. Yolun karşısına geçmeye çalışan 3 çocuk babası, 81 yaşındaki Mehmet Öztürk'e, Murat Hasçimen yönetimindeki 35 U 3903 plakalı belediye otobüsü çarptı. Ağır yaralanan Öztürk, acil yardım ekiplerince, Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Polisin gözaltına aldığı otobüs şoförü Hasçimen'in evrakları elden adliyeye görderildi, serbest bırakıldı.

Hastanenin Yoğun Bakım Servisi'nde 2 gündür tedavisi süren Öztürk'ün beyin ölümü gerçekleşti. Acı haberi alan ailesi, Mehmet Öztürk'ün organlarını bağışlamak istedi. Alınan ortak karar doktorlarla paylaşıldı. Bunun üzerine doktorlar işlemlere başladı. Yapılan doku kontrolünde, iki böbrek, karaciğer ve ince bağırsak nakil için uygun görüldü. Konuyla ilgili İzmir Organ Nakil Merkezi'ne konuyla ilgili bilgi verildi. Organların yapılacak operasyonun ardından uygun hastalara nakledileceği belirtildi.

ENGELLİLER İÇİN KAPAK TOPLADI

Engelli olan damadı Mehmet Şimşek ile engelliler adına kapak topladığı belirtilen Mehmet Öztürk'ün yakınları "Ölene kadar 39 tekerlekli sandalye alacak kadar kapak topladı. Amacı hep insanlara yardım etmekti. Ölürken de yardım edeceği için mutluyuz" dedi.

Öztürk'ün damadı Mehmet Şimşek, "Babamız herkese yardım ederdi. Bunun için benimle birlikte kapak toplamaya çıkardı. Engelilere yardım eden bir insanın organ yetmezliği bulunan insanlara da yardım edeceğini düşünerek ve kendisinin de yaşarken isteği olan organ bağışana aile olarak karar verdik. Yaşasaydı, bu durumdan kendisinin mutlu olurdu diye düşündük" dedi.