BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Milas'ta orman yangını

Milas'ta akşam saatlerinde üç farklı noktada orman yangını başladı.

Abone ol

Milas'a bağlı Yusufça köyü Suludere mevkisinde henüz belirlenemeyen nedenle 3 farklı noktada aynı anda orman yangını çıktı.

Yangına Milas Orman İşletme Müdürlüğü'ne ait bir helikopter, 10 arozöz, 1 iş makinesi ve 100 yangın söndürme işçisiyle müdahale ediliyor.

"SABOTAJ OLMA İHTİMALİ VAR"

Havanın kararmaya başlamasıyla helikopterle yaklaşık 20 dakika müdahale edilen yangına, sarp ve kayalık bölge olması nedeniyle ekipler müdahalede güçlük çekiyor.

Milas Orman İşletme Müdürü Tayfur Kazakoğlu, yangının sabotaj olma ihtimali üzerinde durduklarını ifade ederek, 3 farklı noktada ve aynı anda başlamasının bu ihtimali güçlendirdiğini kaydetti.

Aynı bölgede son bir ay içinde 4 kez yangın çıktığını ve tüm yangınların sabotaj olması üzerinde araştırmalarının devam ettiğini belirten Kazakoğlu, “Yangınlarla ilgili Milas İlçe Jandarma Bölük Komutanlığımızla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Aynı bölgede çok sayıda yangının çıkması ve son olarak da 3 farklı noktada olması kasıt ihtimalini artırıyor. Yangını kontrol altına almak için çalışmalar devam ediyor” dedi.