BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Vatanseverlerin ayıbı

Vatansever Kuvvetler Güç Birliği üyelerine yöneltilen bir suçlama var ki...

Abone ol

Vatansever Kuvvetler Güç Birliği Hareketi başkanı ve 18 üyesi, ‘suç işlemek amacıyla teşekkül oluşturma’ suçlamasıyla mahkemeye sevkedildi. Bu kişilerin, görevdeki üst rütbeli askerlerle ilişkisinin de tesbit edildi.

Zanlıların, “şehit olan bir yüzbaşının eşine verilen yaklaşık 100 bin YTL’yi dolandırmak istedikleri ortaya çıktı.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nden verilen bilgiye göre, İçişleri Bakanlığı’nın geçen yıl Nisan ayında Vatansever Kuvvetler Güç Birliği Hareketi Derneği’ne (VKGB) yönelik başlattığı incelemenin ardından, yaklaşık 1 yıl süreyle çalışma yapıldı. Şehit yüzbaşının eşini dolandırmak, tarihi eser kaçakçılığı, şehit cenazelerinde provokasyon gibi çok sayıda eylemi saptanan VKGB üyeleri için sonunda ‘Girdap’ adı verilen operasyonla harekete geçildi.

Ankara, Mersin, Antalya, İstanbul, Konya, Giresun, Muğla, İzmir ve Diyarbakır’da yapılan eşzamanlı operasyonda VKGB Başkanı Taner Ünal, dernek yöneticileri Ahmet C, Vehbi Ş, Salih Zeki B, Yasin A, Levent B, Mesut S, Ahmet K. ile Halit B, Savaş K, İlhami D, Ahmet Y, Mehmet D, Mehmet B, Osman A, Mehmet Ali D, Mehmet E, Hüseyin T adlı kişiler gözaltına alındı.

Bu kişilerin, “suç işlemek amacıyla örgüt kurdukları, yönettikleri, suç örgütüne üye oldukları, yağma, ihaleye fesat karıştırma, zimmet, dolandırıcılık, tarihi eser kaçakçılığı, yasadışı yardım toplama, kaynağı belli olmayan gelirlerle suç örgütünü finanse etme, devletin bağımsızlığını zayıflatmaya veya birliğini bozmaya, Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye” yönelik provokatif eylemler düzenledikleri iddia edildi.

ŞEHİT YÜZBAŞININ EŞİNİ DOLANDIRMAK İSTEDİLER

Zanlıların ayrıca, “şehit olan bir yüzbaşının eşine verilen yaklaşık 100 bin YTL’yi dolandırmak istedikleri, ev, işyeri ve oto kurşunladıkları, adam kaçırdıkları, işkence yaptıkları, tabancayla adam yaraladıkları, Mersin, Diyarbakır, Ordu ve Bilecik’te düzenlenen bayrak mitingleri ile şehit cenazelerinde provokatif eylem, silah ticareti, Diyarbakır ilinde bir gazete muhabirinin tehdit edilmesi” gibi 40 ayrı suç işledikleri öne sürüldü.
Derneğin Mersin'deki genel merkezi ve Ankara'daki ofisine yapılan baskında çok sayıda silah, sahte kimlik ele geçirdildi.

ÖKK KİMLİĞİ VE SİLAHLAR

Zanlılarla birlikte 1 el bombası, 5 değişik çap ve markada tabanca ve bunlara ait şarjörler, 4 av tüfeği, 3 kuru sıkı tabanca, 370 mermi, 274 av tüfeği mermisi, 1 çelik yelek, 3 kelepçe, 1 cop, 2 adet gaz maskesi, resmi kurumlara ait mühür ve soğuk damgalar, tarihi eser olduğu değerlendirilen iki kılıç, yağdanlık ve tablolar, çok sayıda çek, senet ve makbuz, Özel Kuvvetler Komutanlığı’na ait düzenlenmiş sahte kimlik, sahte askeri kimlikler, basın kartı ve polis kimliği ele geçirildi. Ele geçirilen silahların herhangi bir suçta kullanılıp kullanılmadığıyla ilgili balistik inceleme yapılıyor.

ÇEK-SENET SUÇUNDAN SABIKA

Bu arada, örgüte mensup olduğu bildirilen Fatih K. ve Veli B. adlı kişilerin “bir süre önce zorla adam kaçırma ve çek senet tahsilatı suçlarından gözaltına alınarak, Mersin’de tutuklandıkları” da kaydedildi.
Öte yandan, örgüte mensup olduğu bildirilen Selçuk C. adlı kişinin de “bir süre önce bir mitingte, AK Parti Milletvekili Saffet Benli’ye küfür ve hakaretten tutuklu olduğu” bildirildi.

GENELKURMAY’A SUÇ DUYURUSU

Emniyet yetkilileri, söz konusu kişilerin, “bazı üst rütbeli askeri personelle ilişkileri olduğuna dair bulgular tespit edildiğini, bu bulgular çerçevesinde söz konusu personel hakkında Genelkurmay Başkanlığı’na suç duyurusunda bulunulacağını” da söylediler.