BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Peşmerge tankları Zahoda

Barzani ağır silahlarını Zaho'ya kaydırdı. İHA o kampı görüntüledi. Silahlar arasında neler yok ki..

Abone ol

Devrik lider Saddam Hüseyin döneminin Irak ordusunda bulunan ve rejimin yıkılmasıyla birlikte önemli bir bölümü peşmerge güçlerine bırakılan savunma nitelikli tanklar, sınır boylarına kaydırılarak "hazır kıta" bekletiyor.

Türkiye'nin olası sınır ötesi harekatı sıkça dile getirdiği bir dönemde K.Irak Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesud Barzani olası bir harekat öncesi peşmerge güçlerini de alarma geçirdi.



KAMPI İHA GÖRÜNTÜLEDİ


Tank, top ve uçaksavar gibi savunma silahlarını İran ve Türkiye sınırına kaydırdı. Sayıları 200 bini aşan Kürt milislerin, sınıra yakın noktalara kaydırılarak portatif kamplar oluşturduğu gözlenirken, özellikle belli bir bölümü Seyid Sadık mevkiinde konuşlanan peşmerge kamplarına girmek de yasak.



TANK TOP, UÇAKSAVAR SİLAHLARI

Gazetecilerin görüntü almasına izin verilmeyen bu bölgelerde, genellikle zırhlı askeri araç, tank, uçaksavar, 55 ve 81'lik tahribat tipi top ve havan silahları yer alıyor. Mesud Barzani'nin 'karargahı' olarak bilinen Selahaddin ile Erbil bölgesinde bulunan ağır silahlarla donatılmış peşmerge güçlerinin Türkiye sınırında yer alan Zaho'ya kaydırdığı belirtiliyor.



Bölgedeki askerî hareketliği araştıran İhlas Haber Ajansı ekiplerinin görüntü almasını engelleyen peşmerge güçleri, Türk gazetecilerin bu hareketliliğe yönelik çalışmasına da izin vermiyor.