BIST 10.046
DOLAR 32,40
EURO 34,62
ALTIN 2.391,92
HABER /  GÜNCEL

Vatan ve Milliyet satışına 13 gözaltı

Vatan ve Milliyet Gazetelerinin satışı ile ilgili 10 kişi gözaltına alındı

Abone ol

İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri Vatan ve Milliyet gazetelerinin satışıyla ilgili düzenlenen operasyon kapsamında 13 kişiyi gözaltına aldı.

Gözaltına alınanlar arasında idareci ve yöneticiler de var. Gözaltına alınan kişiler, sağlık kontrolünden geçirilerek İstanbul Emniyet Müdürlüğüne getirildi.

Konuyla ilgili Bloomberg HT'ye açıklama yapan Ali Karacan "Geçen hafta itibariyle Milliyet ve Vatan hisselerini Demirören Grubu'na sattık. Operasyon konusunda bilgim yok, avukatlarımız takip ediyor" dedi.

 KALBİMİZE TAŞ BASTIK!
Milliyet ve Vatan'ı Demirören Grubu'na devrettiklerini belirten Ali Karacan "Mahkeme tasfiye kararı verecekti, ne yapsaydık? Kalbimize taş bastık, devrettik" dedi.

Dedesinin kurduğu Milliyet Gazetesi'ni satın alan ancak devretmek zorunda kalan işadamı Ali Karacan CNBC-e'ye konuştu.

Ali Karacan, Milliyet ve Vatan gazetelerini geçtiğimiz hafta Demirören Grubu'na devrettiklerini açıkladı. Karacan "Mahkeme tasfiye kararı verecekti, ne yapsaydık? Kalbimize taş bastık, devrettik" dedi.

Karacan ortaklar arasındaki kavganın çalışanlara daha fazla zarar vermesini istemediklerini belirtti. Ali Karacan, anlaşma gereği eski ortakları Demirören'le karşılıklı şikayetlerin geri alınacağını açıkladı.

GÖZALTINA ALINANLAR KARACAN GRUBU'NDAN, ARALARINDA YÖNETİCİLER DE VAR

Gözaltına alınan isimlerin Karacan Grubu'ndan olduğu belirtiliyor. Hakkında gözaltı kararı çıkan bazı isimlerin ise yurtdışında bulunduğu bildiriliyor. Henüz gözaltılar konusunda başka bir ayrıntı yok.

Fakat iki grubun davalık olduğu biliniyor.Önce Demirören Grubu tarafından Karacan Grubu hakkında suç duyurusunda bulunulmuş, buna Karacan Grubu tarafından karşılık gelmişti.

ZATEN DAVALIKLAR!

Peki ne olmuştu?

Demirören Grubu, gazeteleri satın almak için nisan ayında ortaklık kurduğu Ali ve Ömer Karacan'ı, "Nitelikli dolandırıcılık" yaptıkları iddiasıyla Savcılığa şikayet etmişti. Demirören Grubu tarafından Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan suç duyurusunda, Karacan Grubu'nun ortaklık için taahhüt edilen parayı ödemediği ve kendisine ait olan bazı şirketleri gerçek değerinden daha yüksek göstermekle itham edilmişti.

Demirören Grubu'nun Ali ve Ömer Karacan'ı "nitelikli dolandırıcılık" yaptıkları iddiasıyla savcılığa şikayet etmesinin ardından Karacan Grubu, Demirören Grubu hakkında dolandırıcılık ve emniyeti suistimal iddiasıyla suç duyurusunda bulunmuştu.

Karacan Grubu'nun iddiası Milliyet - Vatan ortaklığında, şirket içi usulsüz ve yetkisiz işlemler yapıldığı yönündeydi. Bu iddiayla Ali Naci Karacan ve Ömer İhsan Karacan tarafından, Erdoğan Demirören ve Demirören Holding A.Ş. Yönetim Kurulu üyeleri hakkında, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na "Dolandırıcılık ve güveni kötüye kullanma" suçlarından cezalandırılmaları istemiyle şikayette bulunulmuştu.