BIST 10.159
DOLAR 32,21
EURO 35,08
ALTIN 2.471,56
HABER /  POLİTİKA

Vatan çok kötü yakalandı!

Vatan Gazetesi Abdülatif Şener'le ilgili haberinde çok fena yakalandı. Dört sene önce tam tersini söylüyordu. İşte o haber!

Abone ol

İNTERNETHABER

Vatan gazetesi dün manşetinden Abdüllatif Şener'e vurdu. Ama bunu yaparken özünde kendi ayağına sıktı. Çünkü aynı konuda 4 yıl önce de bir haber yapmışlardı. Ve bugün suçladıkları Şener'i o gün göklere çıkarmışlardı.

Peki 4 yıl sonra aynı haberi neden çok farklı bir şekilde sundular? Tahminler son dönemde Şener üzerinden çevrilen siyaset senaryolarına dayanıyor... 

 VATAN'IN DÜNKÜ HABERİ
 Vatan Gazetesi dün Aydın Ayaydın'ın köşesinde yazdığı bir haberi manşetten verdi. Haber özetle şöyle; Abdüllatif Şener, AKP iktidarında bakanlık ve Başbakan Yardımcılığı görevlerini yaparken TMSF’nin Fon Kurulu’na “Hasan İncekara” diye Sivaslı bir tanıdığını yerleştiriyor. Fon üyesi bu uzman; TMSF ile “sorunları olan” Türkiye’nin çok büyük holdinglerinden birinin ikinci adamından; Etiler’de birkaç milyon dolar değerinde bir apartman dairesi almalarını istiyor. Ancak o büyük holding, “şantaja boyun eğmiyor”, Etiler’deki daireyi İncekara’ya tapulamıyor.Olay Bakan Şener’e bildiriyor. Bakan Şener, “Bu adamı şimdi görevden almayalım, çünkü seçimler var ve Sivas’ta benim oylarımın yükselmesine katkısı bulunacak” diyor. Sonunda durum Başbakan Tayyip Erdoğan’a iletiliyor ve Başbakan Tayyip Erdoğan da “Görevden hemen alın” diye kesin emir veriyor. İncekara’yı TMSF Fon üyeliğinden alıp başka bir devlet kuruluşuna transfer ediliyor.
Vatan gazetesinin yaptığı habere gelince... Gazete dün manşetinde 4 yıl önce yaşanan bir olayı verdi. İddiaya göre Başbakan Yardımcısı Şener o günlerde yolsuzluk yapan bir TMSF üyesini görevden almamıştı. Bunun yerine o kişinin görevini olayı duyan Başbakan "son vermişti".

4 YIL ÖNCEKİ HABERDE TAM TERSİ

Ancak gazetenin unuttuğu bir şey vardı. Aynı konuyla ilgili dört yıl önce de haber yapmışlardı. O zaman, yolsuzluğu duyan Şener'in hemen o kişinin görevine son verdiğini yazmışlardı. Dahası bunu yaptığı için Şener'i göklere çıkarmışlardı.

ŞENER DE ŞAŞKIN

Abdülatif Şener konuyla ilgili Vakit Gazetesi'nden Serdar Arseven'in sorularını cevapladı. Şener Gazete'nin dört yıl önce aynı olaydan dolayı kendini göklere çıkardığını hatırlatıyor ve şunları söylüyor:

"Haberin doğruları yansıtmadığı ilk bakışta anlaşılıyor. TMSF üyelerini Bakanlar Kurulu atar ve Bakanlar Kurulu görevden alır. Bu konuda bakanın yetkisi yoktur. Ben, bırakın himaye etmeyi, konuyu yetkili mekanizmaya götürüp görevden alınmasını istedim. Bu böyle olduğu halde niçin böyle bir iftira attılar, ne yapmak istiyorlar anlamak mümkün değil. Aynı haberle ilgili olarak dört yıl önce beni övenler bugün böyle asılsız haberlerle yıpratmak istiyorlar, nedir dertleri anlamadım"

VATAN 4 YIL ÖNCE NE YAZMIŞTI?

Vatan Gazetesi'nin 15.12.2004 tarihinde aynı konuyla ilgili yazdığı haber "Hemen istifanı ver" başlığı ile yayınlanmıştı. Haberde TMSF üyesi İncekara'nın gayri meşru ilişkilerine dair iddialar ve Abdüllatif Şener'in bu olay karşısında ortaya koyduğu tavıra övgü var. Vatan 4 yıl önceki haberinde Şener'i "İncekara'dan istifasını isteyen bakan" olarak göklere çıkarıyordu.