BIST 10.083
DOLAR 32,44
EURO 34,72
ALTIN 2.428,91
HABER /  GÜNCEL

Van'daki yatırımlara hız veriliyor!

Bakan Veysel Eroğlu, Van'daki yatırımlara hız verdiklerini söyledi!

Abone ol

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, ''Van'daki yatırımların hızlı bir şekilde devamı için kararlar aldık'' dedi.

Eroğlu, DSİ 17. Bölge Müdürlüğüne ait spor sahasında kurulan çadır kenti ziyaret etti. Burada depremzedelerle sohbet edip dertlerini dinleyen Eroğlu, çadır kentin yanında bulunan boş araziye yapılacak olan 50 prefabrike konutun temeline ilk harcı attı.

Daha sonra Özalp yolunda bulunan Toprakkale mevkisinde kurulan, ''23 Ekim 2011 Van Depremi Şehitler Ormanı''na fidan diken Eroğlu, burada yaptığı açıklamada, depremde vefat eden her vatandaş için 10 fidan dikileceğini söyledi.

Depremde ölenlere Allah'tan rahmet dileyen Eroğlu, ''Plan Bütçe Komisyonunda milletvekillerimiz özelikle ölenler için bir orman kurulmasını istemişti. Biz de buradan başladık, inşallah burayı tamamen ağaçlandıracağız. Şimdilik her vefat eden için 10 fidan dikerek, onların hatıralarını yaşatmak istiyoruz.'' dedi.

Eroğlu, Van'daki incelemeleri sonucu bir değerlendirme yaptıklarını dile getirerek, ''Van'daki yatırımların hızlı bir şekilde devamı için kararlar aldık. Hizmetlerin yürümesi için... Elemanlarımızın lojmanları hemen hemen yıkılmak üzere, bunu gördük. Onlar için bugün 50 prefabrike evin temelini attık. Elli günde elli konut yapılacak'' diye konuştu.

Van'da turizmi canlandırmak istediklerini vurgulayan Eroğlu, şunları kaydetti:

''Bugün güzel bir tesadüf eseri çadır kenti dolaşırken çocuklar okumak istediklerini belirtti. Kütahya Valisi 'Hemen ben 100 ilköğretim, 100 lise öğrencisi olmak üzere 200 öğrenci alayım, yurtlara yerleştireyim. Her şeyleri yatma, yeme, içme ve giyimi bize ait' dedi. Daha sonra Afyonkarahisar Valisi aradı, 500 öğrenci alabileceğini söyledi. Evlatlarımıza biz sahip çıkacağız. Tam 700 evladımızı, aileleri isterlerse hemen götüreceğiz. Yerleri hazır onları yerleştirip, okutacağız.''