BIST 10.083
DOLAR 32,43
EURO 34,75
ALTIN 2.425,39
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

O sözlerine açıklık getirdi

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Genelkurmay'ın görüşüyle ilgili Meclis'te söylediği sözlerine açıklık getirdi.

Abone ol

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz'ın bedelli askerlik görüşmeleri sırasında söylediği "Genelkurmay görüş bildirse ne olacak, bildirmese ne olacak..." sözleri çok tartışıldı. O sözlere açıklık getirmek isteyen Bakan Yılmaz AA'ya yaptığı açıklamada şöyle konuştu:

"O sözün önü -arkası var, amaç bu değildi. Genelkurmay Başkanlığı'ndan alınan görüş Bakanlar Kurulunda tasarı oldu. İmza atılan metin, artık Bakanlar Kurulu'nundur. Sorumluluk, hükümete aittir. Genelkurmay Başkanlığı'mıza değil. Siyasi partilerin de siyasilerle muhatap olması gerekir. Biz bunu ifade etmeye çalıştık. O konuşmanın bir cümlesi alınıp yapılan yorumlar doğru değil"

İsmet Yılmaz, sonra da bedelli uygulamasına ilişkin birçok soruya yanıt verdi:

"Belirlenen yaşın en uygun yaş olduğunu düşünüyoruz. 460 bin yükümlünün yüzde 20'si ve üzerinde bir başvurusu bekleniyor. Aralık ayı kısa dönem askerlik yükümlüleri, ilk taksidi öderse bedelli askerlik kapsamına girecek. Bu nedenle bakayalık durdurulacak, gözaltına alınma olasılığı kalkacak. İkinci taksit ödenmezse yoklama kaçağı sayılacak.

VİCDANİ RET CEZASI BİR KEZ VERİLECEK

Bakan Yılmaz, "Askerlik yapmak istemeyene memuriyet hizmetiyle ilgili bir çalışma yok" dedi ve "Vicdani Ret" cezalarının bir kez verilmesi için düzenleme yapıldığını söyledi. Genelkurmay Başkanı Necdet Özel'in göreve getirilmesi ile ilgili tartışmalar için ise "TSK Personel Kanunu'na göre atandı. Yorum yapmak bile gereksiz" dedi.