BIST 10.083
DOLAR 32,45
EURO 34,78
ALTIN 2.428,00
HABER /  GÜNCEL

Telefondaki savcı inşaat işçisi çıktı!

Tunceli ve Kırıkkale'de iki kişiyi telefonla dolandıran savcının asıl mesleği amelelikmiş!

Abone ol

Tunceli'nin bir ilçesinde özel idare müdürü olarak görev yapan kişiyi, ''suç örgütüyle bağlantını tespit ettik'' diyerek 100 bin lira dolandırdıkları iddia edilen kişilerin Kırıkkale'nin bir ilçesindeki mal müdür vekilini de aynı yöntemle dolandırdığı belirlendi.

Tunceli'nin bir ilçesinde özel idare müdürü olarak görev yapan V.G'yi, ''Suç örgütüyle bağlantını tespit ettik. Başınızın belaya girmemesi için bize bir miktar para yatırmanız gerekiyor'' diyerek 100 bin lira dolandırdıkları iddia edilen H.B. G.G. (25), M.K. ve A.B'nin Alanya Emniyet Müdürlüğündeki sorgulamaları devam ediyor. Polis, zanlıların ifadesi doğrultusunda V.G'yi arayıp kendisini savcı olarak tanıtan 35 yaşındaki Y.B'yi de çalıştığı inşaatta yakaladı.

Olayla ilgili araştırmayı genişleten polis ekipleri, zanlıların Kırıkkale'nin bir ilçesindeki mal müdür vekili H.K'yi de aynı yöntemle dolandırdığını tespit etti. H.K'nin yatırdığı 21 bin liranın 2 bin 500 lirasının zanlılar tarafından çekildiği, kalan paranın ise polis ve mal müdürünün birlikte hareket etmesi sonucu bloke edildiği bildirildi.

Polis ekipleri, Alanya'daki yapımı devam eden huzurevi inşaatında çalışırken yakalanan zanlıların ifadesi doğrultusunda, özel idare müdürü V.G'nin yatırdığı 100 bin liranın 12 bin 750 lirasını ele geçirirken, 45 bin liranın Şanlıurfa'daki bir kişiye havale edildiğini tespit etti. İfadelerinde yüzde 5 komisyon karşılığında bu işi yaptıklarını belirten zanlıların para trafiğini belirlemek amacıyla bankalara yazı gönderildiği öğrenildi.

Tunceli'nin bir ilçesinde özel idare müdürü olarak görev yapan V.G'yi, ''suç örgütüyle bağlantını tespit ettik'' diyerek 100 bin lira dolandırdıktan sonra bu kişinin evine giderek suç örgütü operasyonunun devam ettiğini belirtip 29 bin lira daha isteyen zanlılar dün Alanya'da polis tarafından yakalanmıştı.