BIST 10.190
DOLAR 32,36
EURO 34,66
ALTIN 2.381,16
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Van'da kültür kompleksinin temeli atıldı

Van Belediyesi tarafından yapılacak olan Mahalle Meclis ve Kültür Evi Kompleksi'nin temeli törenle atıldı.

Abone ol

Van Belediyesi tarafından projesi tamamlanan Mahalle Meclis ve Kültür Evi Kompleksi düzenlenen törenle temeli atıldı.

Halk oyunları gösterisinin ardından bir konuşma yapan Belediye Başkanı Bekir Kaya, göreve geldikleri 29 Mart tarihinden itibaren halkın ihtiyaçlarına cevap olacak çalışmalar yapma sözü verdiklerini hatırlatarak, “Kentimizin ihtiyacı neyi gerektiriyorsa, halkımız ne talep ediyorsa çalışmalarımızı bunun üzerine inşa edeceğiz. Biz ne fazlasını söylemiştik ne de eksiğini kabul edeceğimizi söylemiştik. Şüphesiz yerel yönetimlerin amacı da budur ve belediyelerin temel amaçları bunlar olmalıdır” dedi.

Her şeyin merkezden planlandığı ve karar alındığı çalışmaların başarılı olamayacağının altını çizen Kaya, halkın katılmadığı projelerin bir değerinin olmadığını ve bu projelerin halkın projeleri olmadığını söyledi. Belediye olarak temel anlayışlarının demokratik katılımcılık ilkesi olduğunu ifade eden Kaya, "Siz her şeyinizi Devlet Planlama Teşkilatı (DPT) eliyle Ankara'da planlayabilirsiniz ya da ciddi ödeneklerde ayırabilirsiniz. Hatta çok şaşalı projeler de üretebilirsiniz. Ama bir kentin ya da mahallede yaşayan vatandaşın ihtiyacına cevap vermiyorsa bunun bir değeri yoktur. Dolayısıyla bizim ilkemiz demokratik katılımcılığı sağlamaktır" diye konuştu.

Halkın kendilerine verdiği görevi en iyi şekilde yerine getirmeye gayret edeceklerini ifade eden Başkan Kaya, “Biz 2009 yılı içerisinde bu alana Hacıbekir Mahallesi Meclis Evi yapacaktık. Daha sonra mahalleliye giderek görüşler aldık. Yine teknik ekiplerimizle tartışarak görüşmeler yaptık. Biz bu alana çok basit bir meclis evi yapabilirdik, ama halkımıza gittiğimizde çok iyi bir kompleksin yapılması için öneri alarak hayata geçirdik. Biz eğer halka gitmemiş olsaydık eminim geçen yıl derme-çatma bir yapıyı bu güzelim yere kurmuş olacaktık. Halkla tartıştıktan sonra böylesi bir proje ortaya çıktı” şeklinde konuştu.