BIST 9.916
DOLAR 32,52
EURO 34,89
ALTIN 2.443,28
HABER /  GÜNCEL

Van'da çok şiddetli patlama

VAN'da şiddetli patlama meydana geldi. Patlama AK Parti İl Başkanlığı ile Valilik arasında oldu.

Abone ol

PKK'lı teröristler Kurban Bayramı'nın ilk günü Van kent merkezinde bomba yüklü aracı infilak ettirdi. Saldırıya ilişkin Valilik'ten açıklama: Saat 10.50'de park edilen bombalı aracın infilak ettirilmesi sonucu 46'sı sivil, 2'si polis 48 kişi yaralandı.

AK Parti İl binasının bulunduğu sokağa giren bomba yüklü aracın, beton bariyerlerin bulunduğu noktayı aşamayacağını anlayınca teröristlerin patlamayı gerçekleştirdiği ortaya çıktı.

ORTALIK SAVAŞ ALANINA DÖNDÜ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bombalı saldırının yaşandığı Van’a gidiyor. Soylu, Van’da incelemelerde bulunacak.

Kent merkezinin her yerinden duyulan patlama, Beşyol mevkiinde saat 10.50 sıralarında oldu. Van Valiliği'ne 200 metre uzaklıkta, işyerlerinin yoğun olduğu ve Ak Parti il binasının da bulunduğu yerdeki kulakları sağır eden patlamayla birlikte, ortalık savaş alanına döndü. Çok sayıda kişi yaralanırken, çevredeki binalar büyük hasar gördü, araçlar ve binalardan alevler yükseldi.

Van Emniyet Müdürü Suat Ekici, Van'daki terör saldırısına ilişkin, ilk açıklamasında "AK Parti İl Binası önündeki polis noktasına bomba yüklü araçla saldırı düzenlendi. Saldırıda 2'si ağır 27 kişi yaralandı." dedi.

ATALAY: POLİS MERKEZİNE BOMBALI ARAÇLA SALDIRI

AK Parti Van Milletvekili Beşir Atalay, Van’da meydana gelen şiddetli patlamada biri ağır 2’si polis olmak üzere 19 yaralının olduğunu söyledi. Atalay, Van’da meydana gelen saldırının bombalı araçla yapıldığını kaydederek polis merkezinin hedef alındığını söyledi.

Bölgeye güvenlik güçleriyle, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yaralanan çok sayıda kişi ambulanslarla hastanelere taşınırken, itfaiye ekipleri ve TOMA'lar alevleri söndürdü.

BETON BARİYERİ AŞAMAYINCA PATLATTILAR

Ak Parti İl Başkanı Zahir Soğanda da patlamayla ilgili açıklamalarda bulundu. Bir aracın partilerinin il binasının bulunduğu sokağa girdiğini, teröristin beton bariyerlerin bulunduğu noktayı aşamayacağını anlayınca patlamayı gerçekleştirdiğini söyledi.

"KAYYUMLARIN ATANMASIYLA BİRLİKTE TEHDİTLER ALIYORDUK"

Belediyelere yapılan atamalardan sonra tehditler aldıklarını belirten Zahir Soğanda, "Bayramın ilk günü olduğu için parti binamızda kalabalığın toplanacağı düşüncesiyle böyle bir vahşice bir eylem planlanmıştır. Bu olayı şiddetle, nefretle kınıyoruz. Zaten kayyumların atanmasıyla birlikte tehditler alıyorduk. Son olarak da zaten bu eylem yapıldı. Yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Bu bölgede demokratik siyaset yapmanın ne kadar zor olduğunu bir kez daha gördük. Ama bunlar başaramayacak. Bizi yıldıramayacaklar. Biz yolumuza devam edeceğiz" diye konuştu.