BIST 10.264
DOLAR 32,36
EURO 34,79
ALTIN 2.393,18
HABER /  GÜNCEL

Başbakan'dan ABD'li Konsolos'a sert cevap! Herkes kendi işine baksın

"Bu belediyeler dışında yeni görevlendirmeler olabilir" diyerek yeni kayyum sinyali veren Başbakan, ABD Türkiye Başkonsolosluğu'nun kayyum yorumuna da "Herkes kendi işine baksın" yorumunu yaptı.

Abone ol

Başbakan Binali Yıldırım, Kurban Bayramı namazını Üsküdar'daki Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Tatbikat Camii'nde kıldı.

Yıldırım, cami çıkışında gazetecilerin sorularına yanıt verdi. 28 belediyeye kayyum atanmasıyla ilgili bir soru üzerine Yıldırım, yeni görevlendirmelerin olabileceğini belirtti.

Başbakan Binali Yıldırım ABD Türkiye Başkonsolosluğu'nun kayyum atamaları ile ilgili "Bu bölgelerde seçim yapılmasını umut ediyoruz" açıklamasını da eleştirerek, "Herkes kendi işine baksın. Biz ülkemizde kanunların kuralların nasıl işleyeceğini başkalarından öğrenecek değiliz. Türkiye bir hukuk devletidir. Türkiye'nin bu konuda ders almaya ihtiyacı yoktur" ifadelerini kullandı.



BAYRAM MESAJI

Başbakan Binali Yıldırım bayram namazını Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Camii'nde kıldı. Cami çıkında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Başbakan Yıldırım, tüm vatandaşların Kurban Bayramı'nı kutladı.

Bayramların kardeşliklerin zirveye çıktığı özel günler olduğunu söyleyen Yıldırım, "Bu bayram inşallah ülkemizin ve milletimizin kardeşliğine vesile olur. Ülkemizi huzursuz etmeye çalışan milletimizi ayrıştırmaya çalışanların da ıslah olmasına vesile olur. Bu vesile ile sınır boylarında, yurdun her köşesinde milletimizin rahat bir bayram geçirmesi için gece gündüz çalışan bütün güvenlik kuvvetlerimizi, askerimizi, polisimize Allah kolaylık versin. 15 Temmuz'dan sonra ilk bayramımızı yapıyoruz. Biraz buruğuz. Gerek FETÖ, gerek bölücü terör örgütünün yaptığı alçakça saldırılar vesilesi ile hayatını kaybeden bütün şehitlerimizi rahmetle anıyoruz. Mekanları cennet olsun. Milletim şunu bilsin ki hiçbir güç bu topraklarda hür ve bağımsız yaşamış bu milleti bölemeyecektir" diye konuştu.