BIST 10.201
DOLAR 32,34
EURO 34,98
ALTIN 2.387,25
HABER /  GÜNCEL

İshak Alaton vefat etti!

Alarko Holding'in kurucusu ünlü işadamı İshak Alaton hayatını kaybetti. Alaton, bir süredir rahatsızlığı nedeniyle tedavi görüyordu.

Abone ol

Alarko Holding'in kurucusu ünlü işadamı İshak Alaton'un vefat ettiği öğrenildi. Alaton'un ölümüyle ilgili olarak ailesi henüz resmi bir açıklama yapmadı.

Alınan bilgiye ünlü işadamı İshak Alaton dün 89 yaşında hayatını kaybetti. Alaton, son dönemde yaşlılığa bağlı hastalıklar nedeniyle tedavi gördüğü hastaneden 9 Eylül Cuma günü taburcu oldu. Bugün kalp yetmezliği nedeniyle Beylikdüzü'nde özel bir hastaneye kaldırılan Alaton, burada yaşamını yitirdi.

Alaton'un cenaze törenine ilişkin bilgilerin henüz belli olmadığı öğrenildi.

Alaton'un ölüm haberi sonrası CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, twitter'dan açıklama yaparak başsağlığı dileğinde bulundu. Kılıçdaroğlu şu twitter adresinden şu mesajı paylaştı;

İSHAK ALATON KİMDİR?

İshak Alaton, Yahudi asıllı bir ailenin çocuğu olarak 1927'de İstanbul'da doğru. Şişli Terakki'de ve Saint Michel'de 8. sınıfa kadar okulan Alaton, maddi sıkıntılar nedeniyle eğitimine devam edemedi.

İshak Alaton, ailesine bakabilmek için Mehmet Kavala şirketinde getir götür işlerine başladı. Volvo ithal eden şirket aracılığıyla İsveç Konsolosu ile tanışınca şansı değişti. İsveç'te bir lokomotif fabrikasında kaynakçılık yapmaya başladı.

Bu yıllar İshak Alaton'un dünya görüşünün şekillendiği, sosyal demokrasiyle tanıştığı yıllar oldu. İnsan haklarına saygılı, gelir dağılımının diğer dünya ülkelerine göre mükemmele yakın olduğu İsveç'e hayran kaldı.

28 yaşında Türkiye'ye dönerek Üzeyir Garih ile birlikte Bankalar Caddesi'nde Vefai Han'da bir göz odada ortaklık kurdu. 2000'de 46. kuruluş yılını kutlayan 6 bin çalışanlı Alarko Holding'in temeli atılmış oldu.

11 Eylül 2016 akşamı hayatını kaybetti.